Реклама / Ads
15| 5048 |10.02.2023 ПОЛИТИКА

Лорер, ПП: Не разбирам насаждането на страх от президента, ще се справим и без руско ядрено гориво

.
Даниел Лорер
Президентската институция трябва да уважава конституционната форма на България. Ние живеем в парламентарна република и парламентът определя ключовите теми и политики у нас. Българският парламент взе много ясно решение по отношение на военната помощ към Украйна. Тя трябва да се осъществи не само еднократно, но и да продължава, както е записано в решението на 48-ото НС. Не разбираме какво президентството не разбира в това решение, за да го квалифицира като грешка.
 

Това заяви Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната" в коментар на изказване на президента Румен Радев. Той заяви, че страната ни ще наложи вето на евентуални ядрени санкции срещу Русия и не трябва да допуска грешката отново да изпраща оръжия към Украйна.

 

"Излишно е президентството да насажда у нас страхове, че такова нещо може да се случи”, подчерта Лорер пред Нова телевизия.


Даниел Лорер смята, че по отношение на ядрената енергетика президентът Радев се е изказал изключително прибързано: „Редно е да се обясни на българската общественост за какви санкции става дума изобщо. Ако говорим за износни санкции – тоест да не се продават материали на „Росатом”, които да се предоставят на руските военни по заобиколен начин – надявам се той да няма проблем с това.


По отношение на ядреното гориво – не вярвам Европа да наложи санкции на това, защото на континента има 14 руски реактора. Но 48-ото НС вече се погрижи за това. Вече сме взели решение, което инструктира МС да намери алтернативни доставки на гориво и за 5-и и 6-и блок. Българската общественост трябва преди всичко да бъде спокойна. Токът няма да спре. АЕЦ-ът няма да спре. Излишно е президентството да насажда у нас страхове, че такова нещо може да се случи”, подчерта той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8806 |10.02.2023 Илиян Василев: Крайно време е Румен Радев да бъде третиран като заплаха за националната сигурност . 12| 8085 |09.02.2023 Мирчев: Притиснат в България, Гешев неуспешно пробва да си изпере имиджа в САЩ . 12| 5317 |08.02.2023 ПП: Прокуратурата показва, че е склоннна да повдигне обвинение срещу противниците на Русия . 3| 4550 |08.02.2023 Политологът Калоян Велчев: Служебните кабинети на Радев - с антипартийно и антикоалиционно говорене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads