Реклама / Ads
28| 6643 |10.01.2014 ПОЛИТИКА

Правителството коригира бюджета

.
Дни след обнародването на Закона за държавния бюджет първите корекции по него са на път да станат факт. 7 министерства ще получат близо 60 милиона лева за финансиране на допълнителни разходи, които не фигурират в одобрените им от парламента разчети.
 

Част от тези разходи бяха ясни още при дебатите около приемането на бюджета и одобряването им със закъснение е пример за недобро планиране. Има обаче и добра новина - подобни корекции в разходите досега не бяха публични и се правеха по усмотрение на финансовия министър вместо с решение на правителството.

Промените станаха ясни, след като на сайта на финансовото министерство бе публикувано проектопостановление за изпълнението на държавния бюджет за 2014 г. То определя в детайли правилата за разпределение на бюджетните средства и по закон се приема най-късно до месец след обнародването на държавния бюджет. С най-много извънредни разходи ще започне годината външно министерство.

Екипът на Кристиан Вигенин ще получи допълнително 17.4 милиона лева за финансиране на вноски в международни нетърговски организации и дейности и още 5 милиона лева за разходи, свързани със сделки с имоти в чужбина. Извънредните разходи възлизат на 20% от одобрените от депутатите разходи на външно министерство и ще се финансират през централния бюджет.

15 милиона лева допълнително за изготвяне на устройствени планове и кадастрални карти и регистри ще получи и новото Министерство на инвестиционното проектиране. Одобрените от парламента разходи на МИП възлизат на 25 милиона лева, с допълнителната субсидия ще стигнат 40 милиона. 7 милиона лева допълнително за финансиране на фонда за лечение на деца и фонда за асистирана репродукция получава и здравното министерство.

Министерството на вътрешните работи ще разполага с 6 милиона повече за осигуряване на безопасността на движението, правосъдното министерство ще получи нови 6 милиона лева за финансиране на текущи разходи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5955 |03.12.2013 Президентът готви вето върху бюджета? . 22| 9123 |27.09.2013 Екатерина Михайлова: Не е нормално правителството да е във въздуха . 24| 6249 |05.09.2013 Атанас Мерджанов: Сега излизат резултатите от първите 100 дни работа на правителството . 22| 6172 |03.07.2013 "За" и "против" актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads