Реклама / Ads
52| 11246 |10.06.2020 ПОЛИТИКА

Румен Радев: И премиер, и министри да разкрият кореспонденцията с едрия бизнес

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Елементарно е - премиер и министри да разкрият цялата кореспонденция с всички от едрия бизнес, не само с Божков. Неформалните свидетелски показания отвън за задкулисните схеми и саморазобличаването за измамите с евросредства от Десислава Танева подкопават доверието.
 

Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Шабла заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Държавният глава бе категоричен - доверието в обществото и държавността може да бъде възстановено с елементарен ход.

 

“И премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера й не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, заяви президентът.

 

ФрогНюз припомня, че скандалът с изказването на земеделския министър Десислава Танева се разрази преди няколко дни, когато тя призова представители на сектора да мълчат пред Европа за злоупотребите, за да не секнат финансовите потоци. Само часове по-късно зам.-министър от МЗХГ бе диагностициран с COVID-19, а министър Танева - поставена под карантина, което лишава журналистите от възможността да задават въпроси.

 

Радев коментира и казуса с бетона по родното Черноморие. Причината е последният скандал със строежа край Алепу, чийто проектант се оказа съпругът на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

“Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции - крайно време е този процес да бъде спрян. Това заяви в Шабла президентът Румен Радев.

 

По думите  му съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7608 |21.05.2020 Румен Радев: Трябва да изградим нова детска болница . 62| 9843 |03.04.2020 Борисов отговори на Радев: Как може да говориш такива нелепици, в деня, в който баща ти е починал . 5| 6522 |12.03.2020 Румен Радев: Не трябва политиците да се правят на лекари и обратното . 24| 26415 |17.02.2020 Христо Иванов: Борисов е подбран и инсталиран за премиер, но краят му е близо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads