Реклама / Ads
1| 4962 |13.05.2016 ПОЛИТИКА

Цачева прогнозира, че референдумът на Марешки също ще е през есента

.
Цецка Цачева
Много вероятно е на есен освен с президентските избори и референдума на Трифонов, да се проведе и този на Марешки. Това предвиди в ефира на Нова телевизия председателят на Народното събрание Цецка Цачева.
 
Тя подчерта, че „не е логично всяка година да провеждаме референдум с един и същ въпрос”. Относно напускането на АБВ от властта, Цачева заяви, че причината за оттеглянето на партията „ определено не е тази, която се лансира в публичното пространство“.

„Нашите партньори зад граница признават всичко, което държавата ни прави, а ние тук само обсъждаме кой напуска парламента и коя ще е кандидат-президентската двойка на ГЕРБ”, каза Цачева.

И призова да бъде спрян „войнственият популизъм“, който звучи от трибуната на Народното събрание. Попитана дали, ако премиерът я издигне за кандидат за президент, ще приеме ли, Цачева замоли водещият да не се шегува с нея.

Председателят на Народното събрание коментира и предложението Томислав Дончев да е следващият социален министър, като заяви, че „докато няма внесено решение в Народното събрание всичко е възможно“.

Цачева коментира и Изборния кодекс и недоволството на българите зад граница след промените, направени в него. Тя напомни, че България има Конституция и не може да се говори дали нещо се харесва или не се харесва. „Моето мнение е, че и трима сънародници да има в едно населено място извън България, те трябва да могат да гласуват“, заяви все пак Цецка Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5602 |09.04.2015 Цачева спря въпрос на депутата Янков към Борисов . 35| 5290 |08.04.2015 Велизар Енчев за Фрог: Цачева толерира мутрите в парламента . 14| 5844 |18.12.2014 Цачева иска имунитета на Манолова, за да я съди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads