Реклама / Ads
2| 3635 |10.05.2023 СВЯТ

Джеймс Клевърли: Войната в Украйна не е холивудски филм! Oчакваме да чуем ескалиращи думи от устата на Путин

.
Източник: БГНЕС
Най-хуманният и ефикасен начин за по-бързо прекратяване на войната в Украйна е да се окаже на Киев по-голяма военна подкрепа, заяви външният министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли по време на дискусия в Атлантическия съвет.
 

По време на дебата относно ролята на Великобритания в един все по-противоречив свят Клевърли се спря на войната в Украйна и на начините за противодействие на Русия на световната арена.


"Сега се намираме в период на повишен риск и нестабилност, който вероятно ще продължи и след 2030 г.", се казва в Интегрирания преглед на Обединеното кралство, публикуван през март като актуализация на стратегическия документ от 2021 г.
"През това време преходът към многополюсен, фрагментиран и оспорван свят се случи по-бързо от очакваното", се казва в него.


Цитирайки поговорка на британски политик, Клевърли заяви, че "най-лошата битка е равностойната и честна битка, защото се проточва във времето и има много щети и смъртни случаи". Той заяви, че именно затова правителството на Обединеното кралство се е изказало за по-голяма военна подкрепа за Украйна.


"Казахме, че постоянно ще правим преглед на това, от което Украйна се нуждае, за да успее в самозащитата си. Ще гледаме как се защитават, как отблъскват тази агресия, как си връщат земята."


Според Клевърли, Западът трябва да признае, че е възможно да няма прост, бърз и решителен пробив, благодарение на който украинците да спечелят войната.
В тази връзка ще трябва да продължат да търсят възможности за засилване и ускоряване на подкрепата, която оказват на Украйна.


"Няма да спекулирам за това какъв точно характер би имало това, особено преди евентуалното контранастъпление тази пролет. Единственото, което бих казал, е, че това не е филм. Във филмите това е много, много лесно."


Клевърли заяви, че съюзниците трябва да действат бързо и да окажат материална подкрепа на Киев.


"Ако спестяваме неща за черни дни, това е черният ден. А когато постоянен член на Съвета за сигурност на ООН нахлуе в свой съсед, това е въпрос, който е толкова фундаментален за нашата международна архитектура на сигурност, че трябва да реагираме, и то решително."


"Трябва да бъдем реалисти. Това е реалният свят. Това не е холивудски филм. Нещата са сложни. Нещата са объркани. Нещата са трудни. Нещата ще станат страшни. Ще очакваме да чуем ескалиращи думи, излизащи от устата на Владимир Путин. Трябва да бъдем готови за това. Трябва да имаме решение на този въпрос, за да продължим да постъпваме правилно".


Той каза, че във филмите, когато една държава бъде нападната, това ще бъде последвано от международен протест и в крайна сметка контраофанзивата ще реши целия проблем.


"Това е прекрасен финал, (но) реалният свят не работи така."


"Нашето мнение е, че Украйна трябва да успее, трябва да победи. И най-хуманният начин да се направи това, за да бъде постигната бързо победа, е да ѝ се дадат инструментите, от които се нуждае, за да си свърши работата, и да ѝ се дадат тези инструменти тук и сега." 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 4672 |09.05.2023 Путин обяви, че бъдещето на руската държавност зависи от войната в Украйна . 9| 6996 |24.02.2023 Само 6 държави солидарни с Русия година след войната, Китай се въздържа . 11| 7982 |16.02.2023 Ключов финансов шеф за войната в Украйна падна от 16-ия етаж и загина . 7| 5001 |22.01.2023 Украински институт за войната: Отбраната на Бахмут спира фронта на руското настъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads