Реклама / Ads
3| 6906 |27.03.2014 СВЯТ

Ердоган замесен в сексскандал

.
Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган
Нов изтекъл запис в публичното пространство разпали поредния скандал в Турция само дни преди предстоящите на 30 март местни избори в страната, пишат турските вестници. От записа може да се заключи, че премиерът Реджеп Тайип Ердоган е разпоредил видео със секссцени с участието на бившия лидер на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) Дениз Байкал да послужи на медиите.
 

В. „Радикал" посочва обаче, че записът на телефонен разговор, на който се твърди, че се чува гласът на Ердоган, не е така ясен както предишните, поради което е придружен от субтитри. Както изглежда от записа, гласът, приписван на премиера, дава нареждане тайно заснетите интимни сцени от извънбрачна връзка на Дениз Байкал да бъдат разпространени в интернет и по телевизията.

В. „Заман",  цитира коментар на лидера на НРП Дениз Байкал във връзка с новия запис, че ако той отговаря на истината, хората, които са го направили, не би трябвало да могат да го погледнат в лицето, нито себе си в огледалото.
„Невъзможно е тези хора да продължат напред по пътя си, сякаш нищо не се е случило", коментира Байкал.

Същото издание дава думата и на сегашния лидер на НРП Кемал Кълъчдароглу, който смята, че „такъв мащаб на безнравствеността е невиждан в никоя друга страна".

„Питайте Пенсилвания, той добре знае", коментира на свой ред премиерът Ердоган, цитиран в заглавие от проправителствения в. „Йени шафак". Остър отговор е получил според изданието опозиционният лидер Кълъчдароглу на твърденията си, че сексзаписът на Байкал е послужил на премиера. „Лично аз премахнах само за половин час този запис", заявил Ердоган.

„Говоря открито и ясно, с подобни монтажи няма да може да стигнете до никъде", посочил премиерът на предизборен митинг. Ердоган заявил още, че подобно неморално и неетично поведение не е типично за неговата партия. „Има го обаче у вас, става при вас. Има го и в Пенсилвания, с която сега вървите заедно", казал още министър-председателят, намеквайки за сближаване преди изборите между живеещия в Пенсилвания ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен и опозиционната НРП.

„Всъщност вие заедно подготвяте записите, но няма да въвлечете и нас в тази игра", заявил още Ердоган.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5378 |24.03.2014 Турция не е бананова република, предупреди Ердоган социалните мрежи . 9| 5933 |21.03.2014 Реджеп Ердоган спря Twitter . 9| 7004 |07.03.2014 Ердоган забранява YouTube и Facebook . 3| 6356 |25.02.2014 СРС скандал по турски: Ердоган и сина му укривали крупни суми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads