Реклама / Ads
17| 6616 |08.10.2023 СВЯТ

ISW: Кремъл използва кризата в Израел срещу Запада

.
Кремъл вероятно вече използва атаките на Хамас в Израел и ще продължи да го прави, за да придвижи няколко информационни операции, предназначени да намалят подкрепата и вниманието на САЩ и Запада към Украйна, посочват в анализа си от Института за изследване на войната. 
 

Кремъл засили няколко информационни операции след атаките на Хамас в Израел на 7 октомври, като главно обвини Запада, че е пренебрегнал конфликтите в Близкия изток в полза на подкрепата на Украйна. 


Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че Съединените щати и техните съюзници е трябвало да бъдат "заети“ с работата по "палестинско-израелския въпрос, вместо да се намесват в действията на Русия и да предоставят на Украйна военна помощ. От Кремъл обвиняват именно Запада за ескалацията на напрежението между Израел и "Хамас". 


Известният руски пропагандист Сергей Мардан директно заяви, че Русия ще спечели от ескалацията, тъй като светът "ще откъсне мислите си от Украйна за известно време и ще се заеме отново с гасенето на вечния огън в Близкия изток". 


Тези разкази на Кремъл са насочени към Западната публика, за да прокара разделение по въпроса с военната помощ за Украйна. Освен това целта е да се деморализира украинското общество чрез твърденията, че Киев ще загуби международната си подкрепа. Тези опорни точки са и за вътрешна употреба в самата Русия - целта им е да уверят руснаците, че общество ще игнорира военните усилия на Украйна.


Няколко ключови източника в руското информационно пространство изместиха фокуса на ежедневното си отразяване върху ситуацията в Израел на 7 октомври, което може да повлияе на информационната среда около войната в Украйна през следващите дни или седмици. Много руски блогъри се фокусираха основно върху атаките на "Хамас" в Израел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5177 |08.10.2023 Кризата в Израел продължава. Част от сънародниците ни вече са на българска земя . 0| 4594 |07.10.2023 Шест жертви вследствие на безредици в затвор в Еквадор . 1| 5175 |06.10.2023 Иранската активистка Наргес Мохамади спечели Нобеловата награда за мир . 0| 5054 |06.10.2023 Еквадорските власти спипаха близо 14 тона наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads