Реклама / Ads
2| 3631 |13.08.2021 СВЯТ

Масова стрелба в Англия, има загинали

.
Източник: БГНЕС
За шест жертви, сред които и дете, при стрелба в Плимът, Югозападна Англия, съобщават британските медии. Инцидентът не се разглежда като терористичен акт, предполагаемият стрелец е неутрализиран. Информациите са противоречиви.
 

Депутатът Люк Полард заяви, че това е потресаващ инцидент, отнел живота на невинни хора, сред които има и дете.

 
В изявление на полицията се казва, че две жени и трима мъже са били застреляни на място. Третата жена е била откарана в болница, където по-късно е починала. Съобщава се за голям брой хора, на които е оказана медицинска помощ.

 

От полицията заявяват, че районът ще остане отцепен, докато силите на реда продължават да търсят лица, свързани с този инцидент. Достъпът до пътната мрежа в Кейхам ще бъде ограничен до сутринта. На мястото са забелязани разследващи, които заснемат с камери и не разрешават на живеещите наоколо да се прибират по домовете си, съобщават от БТА.

 

Официалните власти се обърнаха към гражданите с призив да не се публикуват снимки и видео от инцидента, за да не попречат на разследването. Депутатът от района Джон Мърсър потвърди, че инцидентът не е свързан с тероризъм.

 

Министърът на вътрешните работи Прити Пател написа в Туитър: "Инцидентът в Плимът е шокиращ и мислите ми са със засегнатите. Призовавам всички да запазят спокойствие, да следват съветите на полицията и да позволят на нашите служби да продължат работата си."

 

"Стрелбата започна без видими причини", твърди очевидец, който живее на същата улица. "Стрелецът ритна вратата на една къща и на случаен принцип започна да стреля ... После избяга оттам и докато бягаше продължаваше да стреля по различни хора."

 

"Стрелецът продължи по авеню "Роял Нейви", като все още стреляше", споделя друг свидетел.

 

Робърт Пинкертън, разказа, че "е минал зад ъгъла, където се е блъснал в момче с пушка". Той твърди, че мъжът е бил облечен изцяло в черно.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4317 |12.08.2021 Окончателно: Мотивът за стрелбата в училището в Казан е ”омраза” . 0| 3472 |03.08.2021 След стрелба отцепиха района около Пентагона. Има ранени . 0| 3365 |01.08.2021 Петима ранени след поредна стрелба в САЩ. Пострадало е 4-годишно дете . 0| 3518 |21.07.2021 Десет души са пострадали при стрелба в Южна Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads