Реклама / Ads
1| 6393 |19.08.2012 СВЯТ

Меркел посреща редови германци на червен килим с музика

.
А. Меркел
Среща на живо с федералния канцлер и с министри в „Деня на отворените врати“.
 

Федералният канцлер Ангела Меркел и федералните министерства поканиха всички граждани в почивните дни (18 и 19 август) да погледнат зад кулисите. За 14-и път се провежда „Ден на отворените врати“ на федералното правителство, каза вицеговорителят на правителството Георг Щрайтер миналия вторник при представянето на програмата. Тема във всички министерства е демографската стратегия на федералното правителство.

Канцлерката възнамерява да присъства в неделя следобед около два часа в правителствената централа и да направи обиколка. И тази година канцлерството щяло да бъде „кулминацията“ на „Деня на отворените врати“. „Тук човек може спокойно да прекара половината ден“, каза Щрайтер. По данни на пресслужбата през 2011 г. само в канцлерството са били преброени повече от 29 000 посетители. Във всички министерства е имало общо 160 000 посещения.

Пред вратите на канцлерството ще бъде симулирано държавно посещение с червен килим и военен духов оркестър. В градината може да бъде разгледан хеликоптер на въздушния флот на Германия. Във вътрешността на просторната сграда за посетителите ще бъде отворена и галерията с портретите на канцлерите, обяви Щрайтер.

Четирима министри ще присъстват лично през почивните дни, останалите ще поверят срещата с гражданите на своите държавни секретари. В събота министърката на семейството Кристина Шрьодер ще покаже на децата кабинета си. Министърката на правосъдието Сабине Лойтхойсер-Шнаренбергер ще участва в дискусия „Заедно срещу десния екстремизъм“. Министърът на външните работи Гидо Вестервеле ще участва в събота в граждански форум „Европа“.

Няколко официални срещи ще има финансовият министър Волфганг Шойбле. Той ще участва между другото в дискусия с биатлонистите от ски отбора на митниците и Магдалена Нойнер. Европейската дългова криза и притесненията на гърците няма да му дадат мира и през „втория ден на отворените врати“: и двата въпроса могат да се превърнат в тема по време на общите разговори с гръцката певица Нана Мускури.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5957 |19.03.2012 Сътресения очаквали Меркел след избора на нов президент . 1| 5928 |20.02.2012 Меркел си намери нов кандидат-президент . 2| 6018 |14.01.2012 Меркел: Пътят пред Европа е дълъг . 25| 9556 |13.12.2011 Меркел, Саркози и Путин кроят нова Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads