Реклама / Ads
0| 4788 |26.09.2015 СВЯТ

Папата пристигна във Филаделфия за Осмата световна среща на семействата

.
Папа Франциск
Папа Франциск пристигна във Филаделфия за третия и последен етап от триумфалното си посещение в САЩ, съобщи Франс прес.
 

Светият отец ще участва в събота в последния ден на Осмата световна среща на семействата. На утрешната му заключителна меса се очакват близо 1,5 милиона души.

 

За визитата на папата във Филаделфия са въведени засилени мерки за сигурност. При пристигането на папата във Филаделфия по булевардите на града го очакваха хиляди поклонници, които го приветстваха, докато той пътуваше за катедралата Свети Петър и Павел. Още при пристигането си на летището в града Франциск предизвика симпатии, когато целуна по челото 10-годишно дете страдащо от церебрална парализа. Франциск видял как малкия Майкъл Кийтинг бил отвеждан от самолета, с който пристигнал и наредил на колата, в която се бил качил да спре.

 

Той излязъл от нея, отишъл до момчето и го целунал по челото, докато майката на детето се разридала. После тя благодарила на папата, който се ръкувал с нея и със съпруга й. Детето пък му се усмихнало. Филаделфия е последният етап от 6-дневната визита на папата в САЩ, по време на която той произнесе силни речи пред Общото събрание на ООН в петък и пред двете камари на американския Конгрес в четвъртък. Преди това Франциск беше в Куба.

 

Посещението на папа Франциск минава под знака на призивите му за милосърдие и състрадание. От всички теми, които главата на  римокатолическата църква засегна, най-силно впечатление предизвика позицията му за справедливо отношение към мигрантите.

 

Пред американските конгресмени той подчерта, че Съединените щати трябва да отхвърлят враждебното отношение към мигрантите и да започнат да се отнасят към тях човешки. По време на грандиозна меса снощи, отслужена от папата в "Медисън скуеър гардън", той отново засегна съдбата на мизерстващите и призова присъстващите да проявяват състрадание към  хората в беда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5951 |24.09.2015 Папата пристигна във Вашингтон, очаква се историческата му реч пред Конгреса . 1| 4452 |23.09.2015 Папата в САЩ, Обама го срещна лично . 0| 4590 |17.09.2015 Папата:Свидетели сме на една от най-съкрушителните човешки трагедии през последните десетилетия . 0| 5296 |24.06.2015 Папата „клекна” на разводите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads