Реклама / Ads
13| 5932 |12.01.2021 СВЯТ

Тръмп въведе извънредно положение във Вашингтон заради встъпването на Байдън

.
Доналд Тръмп въведе извънредно положение във Вашингтон, заради опасност от безредици при встъпването на власт на наследника му на президентския пост на САЩ - Джо Байдън на 20 януари. Той изпрати федерална помощ на властите в столицата.
 

„Днес президентът Доналд Тръмп обяви извънредна ситуация в столичния окръг Колумбия и разпореди федерална помощ в допълнение на реакцията на окръга на извънредното положение за встъпването в длъжност на президента , което ще продължи от 11 до 24 Януари 2021 г. “, отбелязват в Белия дом. Кметът на столицата Мюриел Баузър отправи искане до шефа на администрацията на Вашингтон през уикенда във връзка с потенциални заплахи след размириците в Конгреса.


Това решение ще позволи на федералните власти да разпределят средства за подпомагане на града по ускорен начин. В същото време 44-ият президент Барак Обама не направи подобно съобщение преди встъпването в длъжност на Тръмп. Обикновено държавните глави въвеждат този вид извънредна ситуация, за да съдействат за премахване на последствията от природни бедствия.

 

По-рано в понеделник американските власти решиха да започнат да затягат мерките за сигурност във връзка с инаугурацията на Байдън на 20 януари в американската столица шест дни преди графика. В тази връзка административните комплекси, магазини и заведения за обществено хранене, разположени в близост до Белия дом и Конгреса, може да не са достъпни до 20 януари включително. В същото време, Националната гвардия на САЩ може да използва до 15 хиляди от своите войници в рамките на засилване на мерките за сигурност във Вашингтон.

 

Встъпването в длъжност на Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис ще се състои по обяд на 20 януари на стълбите на Капитолия. По-рано, във връзка с пандемията, причинена от новия коронавирус, беше решено церемонията да се проведе във възможно най-краткия формат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4145 |04.01.2021 Скандал в САЩ. Тръмп притиска щатския секретар на Джорджия да ”намери” гласове за победата му . 0| 3583 |28.12.2020 Тръмп подписа бюджета на САЩ за 2021 година . 10| 4537 |13.12.2020 Симпатизанти на Тръмп протестираха, стигна се до сблъсъци във Вашингтон . 2| 4854 |12.12.2020 Антониу Гутериш: Светът да обяви извънредно климатично положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads