Реклама / Ads
7| 5026 |24.02.2016 СВЯТ

Турчин съди жена си за обида на Ердоган, тя иска развод

.
Реджеп Тайип Ердоган
Турски шофьор на камион е подал официално жалба срещу съпругата си заради обида към президента Реджеп Тайип Ердоган, след като бил раздразнен от това, че тя проклинала президента при всяко негово появяване по телевизията, съобщи БТА, като цитира агенция "Франс прес".
 
40-годишният Али Дънч, който се е оженил за Г.Д. преди три години, непрекъснато молел жена си да престане да сипе обиди към президента.

Изнервената от това съпругата отправила към мъжа си предизвикателство да я запише и официално да подаде жалба. Той направил точно това - записал обидите й към Ердоган като доказателство и внесъл жалба в съд в Измир.

"Не бях спрял да я предупреждавам, да я питам защо прави това. Нашият президент е добър човек и прави добри неща за Турция", обяснил Дънч пред проправителствения в."Йени шафак".

В сряда мъжът заяви, че не изпитва угризения за постъпката си, но съжалява, че бракът му не е потръгнал.

След избирането му на президентския пост през август 2014 г. Ердоган, който редовно е обвиняван от противниците си в авторитарен уклон, засили съдебните преследвания за обида към него, насочени както срещу творци и журналисти, така и срещу обикновени хора. Под ударите попаднаха дори карикатуристи, бивша "Мис Турция" и тийнейджъри. Случаят с Дънч е първият, при който някой завежда дело за обида срещу Ердоган, чута в собствения му дом.

"Дори това да беше баща ми, който ругае и обижда президента, аз нямаше да му простя и щях да подам жалба", уверява шофьорът.

Обидата към президента според турските закони е престъпление, което се наказва с до 4 години затвор.

Прокуратурата трябва да разпита жената, преди да й повдигне обвинение.

От своя страна 38-годишната съпруга на шофьора се е обърнала към правосъдието, за да поиска развод.

Дънч разказва, че за разлика от него, съпругата му е подръжник на опозицията. Откакто жена му е подала молба за развод, той живее по строителни площадки или в камиона си. Той обаче отрича действията му да са мотивирани от желание за отмъщение.

"Пак бих го направил. Обичах я, но вече не. Ако беше обиждала само мен, бих го приел. Но не мога да приема обидите срещу Ердоган",казва Дънч.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4905 |09.02.2016 Папата ядоса Меркел, сравни Европа с безплодна жена . 0| 6221 |28.12.2015 Жената, получила обаждане от Космоса: Помислих, че ми звъни пияница . 0| 4363 |02.12.2015 Арестуваха жена в Париж във връзка с атентатите . 1| 4984 |19.11.2015 Самовзривилата се жена в Сен Дени е братовчедка на Абауд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads