Реклама / Ads
0| 4340 |24.03.2016 СВЯТ

Унгария приема нови антитерористични мерки

.
Виктор Орбан
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че атаките в Брюксел „трябва да се разглеждат също като атака срещу Унгария” и че Будапеща трябва да предприеме „всички необходими стъпки”, за да се защити. По този повод правителството на Унгария одобри пакет от мерки, които позволяват подслушване на телефони, следене в интернет и на банкови сметки от страна на полицията. Те са част от действията на държавата в борбата срещу тероризма след атаките в Брюксел. Това заяви вътрешният министър на европейската държава Шандор Пинтер, цитиран от „Блумбърг” и „Франс прес”.
 

Правителството ще внесе законопроект в парламента, който предвижда принуждаване на „частните компании” да предават информация на силовите структури, които в момента нямат достъп в реално време, изтъкна Пинтер пред журналисти в Будапеща. Исканията на службите ще бъдат материализирани след съдебна заповед, и властите също ще настояват за достъп до банкова информация.

 

„Трябва да научим урока от Брюксел и за нас е ясно, че това означава, че трябва да засилим мерките за сигурност”, добави министърът. Правителството също ще внесе предложение за поправка в конституцията, позволяваща армията да се присъединява към полицията при антитерористична операция, каза от своя страна военният министър Ищван Симичко. Според предложенията телефонните услуги ще бъдат ограничавани в случай на нападение, така че да могат да се изпращат само текстови съобщения с цел освобождаване на мрежите за спешни обаждания.

 

Властите ще имат право да следят в реално време банковите сметки на лица и организации, свързани с екстремизъм. Пинтер поясни, че пакетът е приет на заседание на кабинета в сряда и през следващите дни ще бъдат изнесени още подробности. Според него мерките „няма да са срещу унгарския народ, а в интерес на сигурността му”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4746 |05.02.2016 Цяла Унгария скочи срещу образователната реформа . 1| 5123 |14.01.2016 Световен ад! Нови терористични атаки в Турция и в Индонезия . 0| 4730 |20.12.2015 З. Миланович: Повече няма да бъда премиер на Хърватия . 2| 4492 |07.12.2015 САЩ „инжектира” Украйна с нови 190 милиона долара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads