Реклама / Ads
0| 6039 |08.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Акценти от новините за имоти

.
В Бургас плащат 2500 евро за квадратен метър в небостъргач №1, Откриват подземен паркинг до "Интер експо център" в столицата, Продават апартаменти с намаление, Прогнозират 300% ръст на пазара на търговските площи, Нараства предлагането на големи парцели край София, това информират медиите.
 
В Бургас плащат 2500 евро за квадратен метър в небостъргач №1, пише Стандарт.

През октомври в Бургас ще започне строителството на първия български небостъргач. Той ще е готов за 2 години и 4 месеца, обяви инвеститорът Ваклин Стойновски. Сградата ще се извисява на 154 м. над Морската градина и ще се издига на мястото на бившия ресторант Воденицата.
Строежът ще глътне близо 50 млн. евро. Всеки квадрат от него ще струва 1400 евро. Строителството на ниските луксозни сгради не надвишава 450 евро, обясни Стойновски. Оскъпяването идва от допълнителните материали и защити срещу земетресение, вятър и наводнение, които изисква високото съоръжение. След като бъде завършено, цената на квадратния метър обаче ще скочи до 2500 евро.

Откриват подземен паркинг до "Интер експо център" в столицата, ракриват от сайта Money.

Новоизграден триетажен подземен паркинг до Интер Експо и Конгресен център София официално ще отвори врати на 8 май, съобщиха от столична община.
Новото съоръжение, което се намира на бул. „Цариградско шосе" 147 (вляво от централния вход на Интер Експо центъра), ще бъде открито от кмета на София Бойко Борисов.
Паркингът е построен от „Софийска международна летищна компания" АД и е с капацитет 440 паркоместа, уточниха представители на общината.
В инвестиционната си програма „Софийска международна летищна компания" предвижда изграждането на още един подобен гараж-паркинг на територията на столицата.

Продават апартаменти с намаление, четем в Стандарт.

Апартаменти и кредити на промоция ще предлагат в Интер Експо Центъра в София от 18 до 20 май. Намаленията на жилищата и офисите и преференциалните условия за получаване на кредити ще са част от рекламната стратегия на фирмите по време на изложението Балпекс. На него ще бъдат представени най-мащабните проекти в областта на строителството. Заедно с изложбата на 17 и 18 май ще тече конференция за имотите на Балканите.

Прогнозират 300% ръст на пазара на търговските площи, информира Новинар.

С около 300% ще се увеличи интересът на инвеститорите към пазара на търговски площи у нас през следващите три до пет години. Това прогнозира управителният директор за България на "Колиърс интернешънъл" Атанас Гаров. Ръст през следващите две години се очаквало и при сегмента на офис площите.
Аналогична била динамиката на тези пазари и в Балканския регион. Сравнително ниските цени, високата доходност и нисък процент на риск били сред причините Балканите да се превърнат в най-предпочитана част в Европа за инвестиции в недвижими имоти. От компанията прогнозираха още и засилен интерес към реализирането на проекти "на зелено" в страната и в региона във всички сегменти на недвижимите имоти.
В столицата най-скъпи остават терените около аерогарата. Според анализатори причината е, че тази част се очертава да се превърне в новия търговски център. Промишлени помещения можело да се изграждат в районите Враждебна, Горубляне и Обеля.

Нараства предлагането на големи парцели край София, съобщава Investor.

Собствениците на големи парцели започнаха да ги продават. От началото на годината предлагането парцели в София, както и около големите градове на страната се е увеличило. До голяма степен тази тенденция не може да се усети, тъй като купувачите (болшинството, от които са крупни инвеститори) търсят подобни имоти на ключови места с добро местоположение, добра инфраструктура и естествено на добра цена, коментират анализатори.
Основният проблем, който възниква след 1 януари и засяга само град София е влизането в сила на новия Общ устройствен план на столицата. Доста голяма част от продаваните имоти са разположени в крайградските зони и ако преди е имало възможност за по-високо застрояване, то по новия закон е доста по-малко. Това отказва някои от купувачите даже и в много напреднал стадий от преговорите и дори преди сключването на сделката за покупко-продажба. Собствениците на терени, които вече са се настроили психологически, че ще получат съответната сума за собствеността си, отказват да намалят цените.
Трудно е да се определи средната стойност на квадратен метър на терени над 10 декара. Цените в столицата варират от 30 до 250 евро/кв.м, показва проучване, изготвено по поръчка на Investor.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2272 |26.04.2024 Анталия - за почивка или екскурзия? . 0| 2142 |29.04.2024 Бърз онлайн кредит с лошо ЦКР . 0| 3060 |26.04.2024 5 практични съвета за организиране на малка баня . 1| 2845 |24.04.2024 Агенцията по храните с масови проверки в Билла, Лидл, Кауфланд и пазарите за козунаци, яйца и агнешко за Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads