Реклама / Ads
0| 5814 |08.04.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Бриджит Чернота: Спрете с рекламата за слънце, пясък и бира!

.
Трябва да се работи много за нов имидж на България и да се избяга от шаблона за „слънце, пясък и евтина бира". Тя е много повече от това! Всеки път като отворя в. The Times и като не открия нищо за България - се натъжавам.
 

Страната има нужда от спешна помощ за маркетирането й като дестинация за модерен туризъм.

Това заяви Бриджит Чернота на среща с бизнесмена Ветко Арабаджиев, председател на Съюза на инвеститорите в туризма и със  Соня Колтуклиева, главен секретар на Съюза.

Чернота е бивш ръководител на екипа за България в Главна дирекция „Разширяване" на Европейската комисия. Тя живее в Лондон, а отскоро има информационен офис в Брюксел.

Според г-жа Чернота в туризма не винаги става въпрос за пари, проблемът е в дефицита на идеи. Някои от тях са съвсем прости - като например да се сложат обозначителни табелки или туристът да получи на сбогуване самун домашно приготвен хляб във фамилния хотел или традиционен сувенир от четеризвездния хотел.

В Брюксел вече са отворили информационни офиси няколко български градове, но по мнение на Чернота, те работят некоординирано, всеки сам за себе си и от това ползата за представянето на България е близка до нулата.

Съюзът на инвеститорите в туризма ще вземе участие в инициатива на Бриджит Чернота, по която Столична община разработва проект за опазване на умения с голяма важност за европейското културно наследство. Идеята е през декември 2009 г. София да организира Европейско състезание за ръчно изработване на музикални струнни инструменти - цигулка, виола, виолончело и контрабас. В много от европейските страни това вече е изчезващ занаят. Подобни състезания се правят в много от страните членки на национално ниво, като в някои случаи са открити за участници от САЩ или Далечния изток. В София ще се съберат лютиери от всичките 27 страни, членуващи в Европейския съюз. Победителите ще бъдат избрани от международно жури, съставено от експертни и музиканти. Вилнюс и Линц, като европейски градове на културата, ще бъдат поканени да домакинстват на концерти, на които да се представят четирите инструменти победители, а Брюксел ще бъде поканен за домакин на специален концерт и церемония в Брюкселската консерватория, на който ще бъдат присъдени допълнителни награди от Европейската комисия по културата.

През лятото на 2008 Софийска община ще изпрати писма покани за участие в инициативата до кметове на други български общини.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6762 |07.04.2008 Вдигат екокомплекс за селски туризъм до Елена, инвестират 2 млн. лева . 0| 4957 |04.04.2008 218 млн. евро чакат да бъдат усвоени в сферата на туризма . 2| 4736 |04.04.2008 Търсят най-коректния застраховател за 2007 г. . 1| 5285 |04.04.2008 HOME FOR YOU бе определена за "Business Superbrand"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads