Реклама / Ads
0| 13325 |17.09.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Брус Уилис ще пуши "Кингс Табако" се зарекоха от Пловдив

.
Нова разфасовка - по 10 цигари в кутия Източник: Неделчо Хазърбасанов, Frognews.bg
Нестандартната идея е само част от амбициите на пловдивската компания за производство на цигари "Kings Tobacco".
 

Изпълнителният директор на фирмата Бойко Качулев определи "Кингс Табако" като единствената, която в рамките на икономическата криза е отчела ръстове тази година. Постъпленията от началото на 2009 г. са около 105 млн. лева, като се очаква те да достигнат 160 млн. до края на годината. В същия срок е предвидено да се отворят още работни места и така техният брой да стане 400. Качулев добави още, че ще се открие още един завод за производството на тютюневи изделия, в който ще работят 160 души. Директорът на "Кингс Табако" изрази своето задоволство от постигнатия 8-процентов дял на фирмата в страната, като уточни, че тя е изпреварила два световни цигарени колоса.



До края на годината се очаква продуктите "Кингс" да запазят сегашните си ниски цени, но догодина те, както и останалите фирми ще вдигнат цените заради покачването на акциза върху цигарите. В цигарения бранш всички ще затегнат коланите и заради гласуваната забрана за тютюнопушене на обществени места. Милен Щерев, мениджър в "Кингс Табако", заяви, че фирмата работи изключително по правилата на Европейския съюз и на България, и ще спази приетите директиви. За логичното намаляване на консумацията на цигари, марката ще излезе със свои мерки, но обеща, че ще продължи възхода си. "Сигурен съм, че с увеличения производителски капацитет и новите марки, които подготвяме - "Кингс Табако" ще постигне второ място и пазарен дял поне 18% в рамките на следващата година", заяви Бойко Качулев. Най-новият продукт на марката ще бъде "Кинг ред" с 10 цигари в кутийката, като цената е 1,40 лв. Намаленият им брой дава възможност на хората, които искат да намалят дневната си доза или да откажат тютюнопушенето.



"Кингс Табако" ще пусне и специални цигари за дамите и за мъжете с шикозна опаковка. От фирмата предвиждат завръщане на пазара за ориенталския тютюн, който е бил проспериращ, но в момента е в криза. Това би станало възможно след купуването на нови, модерни агромашини до края на годината. Износът на "Кингс Табако" се простира до страни като Швеция и Близкия Изток, но експортните специалисти вече финализират преговорите с Белгия, Испания, Германия, Чехия, Хърватска, Мароко, Ирак и Нигерия. Те дори се надяват догодина на фестивала в Кан "Мистър Умирай Трудно" Брус Уилис да пали цигари "The King". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4778 |16.09.2009 София предприема действия, за да обуздае корупцията . 0| 5485 |15.09.2009 "Лукойл" свали цените на горивата . 6| 5798 |14.09.2009 В Румъния и кучетата живеят по европейски . 25| 4948 |12.09.2009 Цената на АЕЦ “Белене” може да стигне 10 милиарда евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads