Реклама / Ads
2| 4866 |09.12.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ Разпределение получи най-значимата екологична награда в световен мащаб

.
ЧЕЗ Разпределение получи най-важната екологична награда в света - „Energy Globe” за своя проект „Живот за птиците“. Инициативата е изпълнявана съвместно с Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ - най-голямата неправителствена организация с 1400 членове. В рамките на проекта експерти анализират кои са най-рисковите за застрашените видове птици електропроводи, като определят и изпълняват необходимите мерки за тяхното обезопасяване.
 

В конкурса на „Energy Globe”, през 2020 г., „Живот за птиците“  е отличен сред своите конкуренти като изключителна устойчива инициатива в съответствие с целите за устойчиво бъдеще. Наградата беше връчена в началото на декември на Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството“ в ЧЕЗ Разпределение България от търговския съветник на Австрия и ръководител на Avantage Austria в София – Улрике Щрака.

„Подобни отличия оправдават усилията на екипа ни и, надявам се, насърчават подкрепата за опазване на биологичното разнообразие. Влагаме сърце в изпълнението на проекта и вярваме в значимостта на неговите резултати“, каза Крум Гледжарски при получаването на наградата.

 

С повече от 180 участващи държави, „Energy Globe Awards“ са най-важните екологични отличия по света. Представят проекти от цял ​​свят, вариращи от малки инициативи до такива със сериозен мащаб. Ангажирани хора по целия свят разработват решения за най-належащите екологични проблеми на нашето време като недостиг на ресурси, замърсяване на въздуха и водата, ерозия, климатични промени или зависимост от изкопаеми горива. Въпреки че тези решения са лесно достъпни, те често остават непопуляризирани. „Energy Globe“ им дава глас и ги представя на широка публика, за да ги направи видими и да насърчи другите да измислят свои собствени иновативни решения.
 

Проектът на ЧЕЗ Разпределение с официално название „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“ е в продължение на дългогодишната екологична политика на дружеството за опазване на биологичното разнообразие. Съфинансиран е от програма Life на Европейския съюз. Повече информация за проекта може да бъде намерена на www.lifebirds.eu.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6284 |16.10.2020 Виктор Станчев, главен оперативен директор и член на УС на ЧЕЗ Разпределение България: Работим интензивно по мрежата в цяла Западна България . 1| 6674 |11.10.2020 ЧЕЗ Разпределение с приз за Зелена компания . 0| 6664 |01.10.2020 Изпълнителният директор на ЗД „БУЛ ИНС“ АД доц. д-р Стоян Проданов получи отличие за „Застраховател на годината“ . 0| 6226 |09.08.2020 ”ЧЕЗ Разпределение” изпълнява инвестиционната си програма в срок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads