Реклама / Ads
10| 5754 |20.05.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Дикме: Приватизацията на Булгартабак ще покаже има ли заиграване ГЕРБ-ДПС

.
Мехмед Дикме
Дал е виновен, макар и да е по-дисциплиниран от Доган, който работел до 4-5 нощем на маса, ставал в 11 и започвал деня с кафе вместо с уиски. Срещу автобусите не можеш да се бориш, каза Дикме. Доган е пръв на яслата, коментира ексминистърът.
 

Доган се опитва да се прави на интересен, но той е най-отпред на яслата
, обяви Мехмед Дикме по НТВ. На мен той ми каза, че съм намерен на улицата, но за разлика от него аз имам потекло и история на рода си, нещо, което той не бил могъл да каже. Изпадането на един лидер на такова ниско ниво говори, че потенциалът му е доста подценен от хората, каза Дикме.

Той благодари на обществеността в Ардино, където получил подкрепа от местните на изборите, на които се кандидатира, но загуби. Дикме напомни, че около 100 автобуса били докарани целенасочено от Турия. Срещу автобусите никой не можеше да се бори, каза още той. Доган казал на хората тогава - не ме интересува какво искате вие, важно е какво искам аз.

Не знам какви са намеренията на Дал, продължи Дикме. Радвам се, че в последната година на висок глас се казват неща, които аз казах преди 5 години. Защо тогава не бях подкрепен, попита той и си отговори, че страхът е много голям. Срещу всекиго започват да действат репресивни мерки на местно и на национално ниво, каза още Дикме.

Дикме не бил търсил Дал и надали щял да работи с него. Дал имаше възможност да не допусне много неща в ДПС; много механизми са изградени именно от него; първо трябва да се извиниш на хората за този свой "принос", поиска Дикме. Дал бил по-дисциплиниран от Доган, който работел до 4-5 нощем на маса, ставал в 11 и започвал деня с кафе вместо с уиски.

ДПС няма да получи толкова колкото на последните парламентарни избори - ще загуби 30-40% от гласовете си, въпреки мажоритарния момент на регионално ниво. За пръв път ДПС ще излезе като губеща гласове формация, защото младите не искат това статукво. Младото поколение е получило сериозно образование и има други амбиции, не иска да зависи от един човек, който да му дава порциите, каза още Дикме.

Като се разбере кой ще е новият собственик на Булгартабак, тогава ще ви кажа има ли заиграване между ГЕРБ и ДПС. Защо точно преди изборите ще е тази приватизация, попита Дикме. Тогава ще се разбере дали има тайна коалиция. В българския политически живот нещата се разиграват зад завесите.

Предсрочни парламентарни избори ще има, само ако ГЕРБ ги предизвика, съобщи той.

За пръв път от 1990-та година насам президентът на България ще бъде избран въпреки и без ДПС, прогнозира Дикме. Монолитността на ДПС ще се запази, гласовете са важни и ценни, но възниква въпросът какво ще спечелят другите формации, ако получат тези гласове. Догановият имидж е лош, затова няма да се търси неговата подкрепа, прибави той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5744 |10.05.2011 Тръгва конкурсът за "Булгартабак" . 0| 4841 |09.05.2011 КНСБ с четири искания за приватизацията на „Булгартабак” . 3| 6442 |26.04.2011 Започва приватизацията на "Булгартабак" . 4| 6674 |30.03.2011 Търси се социално ангажиран купувач за "Булгартабак"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads