Реклама / Ads
5| 5886 |28.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Доналд Тръмп обяви най-голямото намаление на данъци в историята на САЩ

.
Американският президент Доналд Тръмп представи в Индианаполис данъчна реформа, в която по думите му е включено ”най-голямото намаляване на данъци в историята на страната”, съобщават информационните агенции.
 
Тръмп предлага намаляване на корпоративния данък на 20 процента от сегашните 35 в опит да направи американските компании по-конкурентни.  "Американските работници и американските компании могат да надминат своите чуждестранни конкуренти и да започнат да печелят отново", заяви Тръмп, докато представяше своето предложение за цялостна данъчна реформа, която също така ще намали подоходния данък и ще опрости данъчния кодекс.

Той посочи, че иска да намали данъците за средната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, така че американците да трябва да попълнят само един лист хартия. Американският президент предлага също да се премахне сегашната седемстепенна скала за подоходния данък от 10 до 39,6 процента и да се въведе тристепенна скала от 12, 25 и 35 процента. Конгресът също така ще има право да повиши данъците на най-богатите американци.

Според американския президент новата система ще "върне обратно работните места и богатството, които напуснаха нашата страна".  Реформата на данъчната система бе сред водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съюзници. В момента те са под засилен натиск да довършат тази задача предвид провала на републиканците да отменят закона за здравно осигуряване, известен като Обамакеър.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4345 |27.09.2017 Тръмп: Фейсбук е ”АнтиТръмп” мрежа . 3| 4651 |26.09.2017 Тръмп готви конфискация на всички капитали без доказан произход в САЩ . 1| 3969 |25.09.2017 Тръмп ограничи достъпа до САЩ на седем държави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads