Реклама / Ads
74| 12426 |21.10.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ето ги доходите на сем. Цветанови!

.
Красимир Стефанов
Ако става въпрос за обикновен гражданин на Р България, при такова съотношение приходи-разходи, проверката приключва, каза шефът на НАП. Цветанов предоставил декларация за съгласие за разсекретяване на данъчно-осигурителна информация.
 

Проверката на семейство Цветанови ще бъде направена по най-обективен начин и няма да се различава от тази на всички физически лица, обяви по НТВ шефът на НАП Красимир Стефанов. Не съм искал за това разрешение от г-дата Цветанов и Борисов, както се внушава по някои медии. Но когато става дума за проверка на вицепремиер, трябва да се уведоми премиера, разказа шефът на НАП. По-късно му звъннал Цветанов и му казал да направят проверката колкото се може по-бързо и по-прозрачно. В петък вечерта бяха изнесени данните, в неделя казах на премиера, че смятам да се самосезирам, повтори Стефанов, който не очаквал премиерът да възрази.

За пръв път проверявано лице предостави декларация за съгласие за разсекретяване на данъчно-осигурителна информация, добави Стефанов. Декларацията била дадена във вторник, а с нея НАП ще може да коментира първоначалните данни, тези в хода на проверката и когато тя приключи, осведоми той. Стефанов призова общественозначимите личности да последват този пример.

Извадените доходите през периода от 2000 до 2009 година сочели, че семейство Цветанов са получили общо 385 000 лв, платили са данъци 64 000; останали са 320 000 лв. Част от апартаментите са наследствени, единствените закупени са два в кв. "Изток". За тях са приведени суми по банков път, от които 139 000 лв са собствени средства, в които влизат и средства на родителите на г-жа Цветанова и балко над 115 000 лв- банков кредит.

Това са официални цифри, подчерта Стефанов. Ако става въпрос за обикновен гражданин на Р България, при такова съотношение приходи-разходи, проверката приключва, каза Стефанов. Всеки може да интерпретира цифри от публични декларации, коментира шефът на НАП документите, публикувани вчера във в. Сега. Важно било какво стои отдолу, подчерта той и повтори цифрите, които предостави. Когато направим подробната проверка, ще се установи как са разпределени цифрите в годините. Салдото като приходи е доста по-голямо от собствените средства. Оттук нататък започвала тежка проверка с въпросници, правел се паричен поток месец по месец, запитвали се други институции, засичали се покупки и продажби, т.е. започвала същинската проверка, която продължавала 2-3 месеца.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4762 |13.05.2010 100 хил. без данъчни декларации за доходите си . 2| 4780 |12.05.2010 С 11 лв. скачат доходите на българина за 1 година . 0| 5131 |04.05.2010 Доходите и безработицата стряскат българите . 0| 5133 |26.04.2010 Рапортуваме за доходите пред НАП до края на април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads