Реклама / Ads
2| 4955 |24.08.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ипотечният кредит трамплин за високи печалби

.
Ипотечен кредит Източник: Вяра Йовева
До 200% може да увеличават оборота си фирмите, използвали бизнес ипотечен кредит. Използването на недвижимостите си като обезпечение по бизнес ипотечен кредит в сегашната ситуация на спад на цените на имотите за фирмите е по-изгодно, отколкото да се опитваме да ги продаваме, тъй като средствата от ипотечния кредит, инвестирани обратно в бизнеса, могат да увеличат оборота и печалбата многократно.
 

Това сочат някои от 5-годишните наблюдения на небанковото дружество за бизнес ипотечни кредити - Кредитекс. В подкрепа на констатациите са редица примери от 5-годишна практика на дружеството с фирми от различни сфери на дейност.

В рамките на 2 години след финансирането оборотът на фирма за търговия с хранителни продукти нараства 7 пъти. Фирмата се премества в собствена база, закупена с пари от кредита, разширява значително асортимента си като включва в него и месни, млечни, сладкарски и рибни продукти. Също така развива силна дистрибуторска мрежа. Печалбата на търговците нараства с 6 пъти за същия период.

Семейна фирма за отглеждане на домати и краставици използва бизнес-ипотечния си заем за изграждането на 4 оранжерии и създаването на 27 дка обработваеми земеделски площи, с което увеличава продажбите си с 200% и постига ръст на печалбата с 20%.

С бизнес-ипотечен кредит предприемачи реконструират стара градска сграда и я превръщат в съвременен хотел. До 6 месеца от пълното усвояване на кредита хотелът започва да генерира приходи и е в състояние да изплаща сам вноските си по кредита.

Хлебопроизводители с две малки пекарни под наем теглят бизнес-ипотечен кредит, с който изграждат ново модерно производство, намаляват логистичните си разходи и разширяват асортимента на продуктите. За първата година от заема постигат 74% ръст на продажбите и над 120% ръст на печалбата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5719 |18.08.2009 Борисов: Полицаите сами да си заработят по-високи заплати . 2| 6270 |12.08.2009 Банки свалят лихвите, кредитите скачат . 0| 5246 |24.06.2009 Настъпва леко оживление на пазара на кредити . 3| 7605 |26.05.2009 Moody's поставя кредитните рейтинги на ДСК и ПИБ под наблюдение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads