Реклама / Ads
0| 6391 |21.02.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Къде в България може да се залага на конни надбягвания

.
Конните надбягвания не са чак толкова популярни в България и мнозина сигурно са разбрали, че дори притежаването на кон е доста скъпо удоволствие.
 


.

 

Експертите от bookmakers посочват и място, където може да се доближите до конните надбягвания и дори да правите прогнози в реално време. Оказва се, че докато България не е доразвила тази дисциплина, макар и да се провеждат конни състезания, те не са стандартния тип, който сме виждали в някои от популярните филми.

 

Въпреки това се оказва, че САЩ, Обединените арабски емирства и Великобритания са особено силни в тази посока. Повечето страни имат хиподрум и приемат залози в реално време. Япония е страна, която също поддържа тази практика. Някои от популярните брандове, които предлагат конни надбягвания са bet365 и Betway.

 

Нека не забравяме, че конните надбягвания са малко по-различни от всички спортни прогнози, но пък ще открием, че и двата бранда имат много добре развити системи. Ще открием, че bet365 разполагат с доста възможности и ни позволяват да маркираме любимите си коне, а след това да получим нотификация, когато се състезават.

Освен това ще имаме възможност да гледаме конните надбягвания в реално време, тъй като британските букмейкъри са сигурни, че има много фенове по света, които не искат да пропускат тръпката от игра. Какво представляват конните надбягвания и защо наистина са толкова популярни.

 

Идеята е, че тук може да се правят много залози, но най-важното е, че могат да бъдат минимални. Конните надбягвания позволяват да маркирате един победител или да посочите реда, в който всички състезатели ще финишират. Нека не забравяме, че тук можем да обърнем внимание и на така наречения тротинг.

 

Това е състезание, което трябва да подчертае красотата на състезателния кон, но вместо да показва неговата скорост и сила, животното трябва да върви в нещо средно между вървене и галоп. Тоест говорим за състезание, което няма да е най-бързото, но със сигурност ще е атрактивно за гледане. Всички участници се возят във файтон и съдии следят скоростта на движение, а при нарушение на правилата, участникът трябва да забави ход и да излезе от пистата, губейки позиции.

 

При тротинга има една важна подробност – конете се тренират специално за този вид движение – един състезателен кон може спокойно да се оценява на стойността на спортен автомобил. Това най-вероятно обяснява и защо този спорт е толкова скъп и труден за поддържане във всяка страна.

 

Все пак не трябва да забравяме, че състезания в Обединените Арабски емирства идват с награден фонд от 1 милион долара за победителя, а зрителският интерес там е висок. И не на последно място, ако не може да хванете конните надбягвания или не се провеждат в удобно за вас време, обърнете внимание на виртуалните спортове, където има секция за конни надбягвания. Практически идеята се оказва същата, но визията на състезанието е малко по-различна.

 

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg. Запомнете, че дори конните надбягвания крият рискове. Това важи за всеки един спорт, на който искате да направите прогноза. Няма гаранция за сигурни печалби, а се предлага само шанс. Препоръчваме на феновете, които искат да залагат на този спорт, да прекарат малко повече време в опознаването му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4902 |10.02.2023 Росен Христов: ”Газпром” вече е поискала компенсации от България . 6| 4331 |08.02.2023 Звучи ли като виц? Да, ама не! Пицата в България е поскъпнала с 37%, докато в Италия само с 10% . 0| 5542 |17.02.2023 PokerStars България се доказва като най-предпочитаната покер платформа в България . 0| 5612 |07.02.2023 Кой ще стане шампион на България според Sesame bg?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads