Реклама / Ads
0| 5780 |05.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Китай догонва Русия и скоро ще я измести от големите пазари на оръжие

.
Руската военна промишленост ще преживее тежки времена и едва ли ще успее да се задържи на второто място в света по продажби на оръжие след САЩ, той като Китай усилено я догонва.
 
Това пише японският The Diplomat, като се позовава на последни данни от Стокхолмският институт за проучване на проблемите на мира (SIPRI). Според тях, износът на оръжейна продукция от Китай стремително нараства и тази страна вече догонва Русия по въпросите на военната технология и надежността на военната продукция.

"Главното предимство на Китай е огромният военен бюджет и възможността да го увеличават още. Руската икономика е доста по-слаба от китайската, темповете на ръста й са несъизмерими с тези на китайската и оттук възможностите за инвестиции във военни заводи и продукция доста по-ограничени", пише още японската медия.

Освен това, Китай развива своята военна промишленост в много песпективно направление, отколкото това прави Русия. Пекин залага на създаването на собствени технологии в отбранителния сектор, докато Москва не може да се похвали с добре развит технологичен сектор и разчита на внос на технологии.

До няколко години руските оръжия ще се продават на съвсем ограничен пазар-в страните от бившия СССР и в още няколко държави, където Китай по стратегически съображения не желае да присъства- Индия, Виетнам, Сирия и Северна Корея.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6528 |04.09.2017 В Русия откриха Българска ислямска академия . 0| 4683 |25.08.2017 Русия обяви: Бойците на ”Ислямска държава” в Сирия са около 9 хиляди души . 2| 4204 |25.08.2017 Столтенберг: Агресивното поведение на Русия подкопава сигурността в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads