Реклама / Ads
0| 2858 |31.01.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Комисията за финансов надзор пусна мобилно приложение

.
Комисията за финансов надзор (КФН) представи на потребителите и на поднадзорните лица мобилно приложение за най-популярните операционни системи Android и iOS, съобщават от КФН. FSC Mobile е безплатна апликация, която ще даде допълнително удобство в достъпа до информация.

"За да бъдем в крак с новата дигитална среда и очаквания както на участниците, така и на крайните потребители, ние надграждаме начина си на комуникация и инструментите, целящи повишаването на финансовата грамотност на потребителите на финансови услуги.“, заяви г-н Бойко Атанасов – председател на КФН.

 

FSC Mobile е с нововъведения, идентифицирани при предварителните разработки на проекта, за да може КФН максимално да покрие очакванията на потребителите. Подаване на отчети от поднадзорните на КФН лица, срокове за плащане на такси към Комисията, проследяване пътя на жалбата от момента на нейното подаване до момента на изпращането ѝ до заинтересованото лице, както и подаване на апликационна форма в иновативния център на за обсъждане на финтех проект, са част от опциите на апликацията, където всеки заинтересован може да проследява и най-актуалните новини от дейността на КФН.

 

Чрез мобилното приложение ще може да бъде направена справка кои са вписаните в регистрите на КФН застрахователи и застрахователни брокери, като потребителите ще намерят и съвети за различните видове застраховки – "Гражданска отговорност“ на автомобилистите, "Каско“, застраховка "Живот“ и др.

 

Приложението отразява една от стратегическите цели на регулатора, а именно интегриране на новите технологии и на дигитализацията в небанковия финансов сектор. Структурирано е така, че максимално да улесни поднадзорните лица и потребителите на небанкови финансови услуги и продукти. В тяхна помощ е и новият сайт на КФН, с нова визия и подобрени функционалности, следващ иновативни линии и актуалните уеб тенденции.

 

В процес е и изграждането на Единна информационна система (EИС), която ще позволи публичен дигитализиран достъп през портала на КФН до цялата изискуема по нормативната уредба информация, свързана с регистри, решения, регулаторни мерки и нормативни промени, касаещи извършваните от Комисията дейности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3368 |29.08.2022 Финансовият министър: Няма да има големи компенсации, актуализацията на бюджета невъзможна . 0| 4166 |23.08.2021 МВФ: 650 млрд. долара са мощна ваксина в подкрепа на финансовото здраве на света . 3| 5411 |01.06.2021 Българска народна банка започва целева надзорна проверка в ББР . 2| 5565 |30.04.2021 Благой Палев: С финансова инжекция от 30 млн. евро ще развиваме проектите си за дългосрочни грижи в България, Румъния и Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads