Реклама / Ads
0| 5785 |13.04.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

"Културен туризъм 2010" стартира във Велико Търново

.
От 14 до 17 април Велко Търново ще бъде домакин на престижното международно изложение "Културен туризъм 2010”.
 

“Туристическата борса се организира за седми пореден път в Търново. Тя се радва на особен интерес. Рекорден брой участници се очаква да се представят тази година в нея”, казва кметът на града Румен Рашев.

“В седмото издание "Културен туризъм 2010" ще вземат участие фирми, информационни центрове, неправителствени организации и културни институти. Тук те ще имат възможност да рекламират на специално организирани щандове в изложбените зали на Търново нови туристически продукти, стоки и услуги, които със сигурност ще представляват интерес за българската публика”, допълва той.

Повече от 800 представители на туристическия бизнес от 60 общини в страната, шест регионални музея и музейни комплекси, както и туроператорски фирми от 18 страни в Европа, Южна Америка, Азия и Африка, представят нови дестинации и атракции на собствени щандове, разположени на обща площ от 360 кв. м в изложбения комплекс "Рафаел Михайлов".Сред чуждестранните участници за първи път се представят Франция, Малта, Сърбия, Бразилия, Йордания и Република Южна Африка.

Сред акцентите в програмата е кръглата маса на тема "Структурните фондове и развитието на туризма - възможности и предизвикателства" с участието на експерти от министерствата на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството и на земеделието и храните.

В рамките на форума ще се състои годишна среща на кметовете по проблемите на туризма и ще бъде учредена Асоциация на българските градове с културно-историческо наследство.

Изложби, концерти и спектакли съпътстват програмата на изложението, по време на което ще се състои поредното издание на фестивала за туристически филми "На източния бряг на Европа". На официална церемония в Дворцовия комплекс на хълма Царевец ще бъде обявено отличието "Балканска столица на културния туризъм за 2010 г.", присъдено на Велико Търново от Балканската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

В рамките на туристическото изложение ще бъдат представени и стоки на производители и търговци от побратимения на Велико Търново руски град Твер. На площ от 80 кв.м 22 фирми от руския град ще презентират различни продукти - от напитки, местни и сладкарски изделия до сувенири, картини и строителни материали. Участие в изложението са заявили и няколко туристически фирми от руския град, които ще запознаят жителите и гостите на Велико Търново с възможностите за културен и исторически туризъм, които предлага град Твер.

Подобна туристическа борса ще се проведе и в руския град. Тя ще съпътства традиционния празник на Твер, който се провежда всяка година в края на месец юни. Това ще е една възможност фирми от Велико Търново и други български градове да представят свои стоки и услуги, свързани с развитието на туризма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5713 |23.03.2010 Стартират първите проекти по ПРСР на ДФ"Земеделие" . 8| 7448 |18.03.2010 Стартира кампания "България рай за българите" . 0| 5070 |01.03.2010 Стартира кампанията в подкрепа на земеделците . 0| 5671 |25.02.2010 "Ваканция/СПА 2010" отваря врати в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads