Реклама / Ads
1| 5288 |16.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Купувате биткойни? Има и други начини да се разорите

.
Криптовалутата Биткойн проби границата от 4000 долара и през последните дни се търгува около 4087 долара за единица.
 
Поскъпването от началото на годината се измерва с невероятните 300%, докато златото например успя да вдигне цената си за същия период само с 12%.При това положение инвеститорите започват да се чудят да влагат ли парите си в този инструмент или да изчакат още.

Според прогнозите, цената на биткойна до 2021 година ще достигне 100 000 долара за единица.Ако това стане, наистина си струва да купувате сега по 4000 долара и след 3-4 години да имате 25 пъти увеличение на инвестицията си. Има вариант да инвестирате и в инфраструктура-днес действат около 200 криптоборси, криптофондовете едва прохождат.

Можете да си купите и акции на компанията NVIDIA, които от началото на годината поскъпнаха с 60%, а от януари 2016 година досега ръстът им е 400%.

Трябва обаче да сте наясно ,че биткойнът е високорисков спекулативен финансов инсктрумен. Около 80% от всички биткойни са в Китай и от поведението на китайските спекуланти до голяма степен зависи какъв ще е курса. Ако те започнат да продават в големи обеми, курсът ще се понижи, може и да рухне.

Неясно е и колко биткойни имат основателите на тази криптовалута, но според неофициални данни, те са добре запасени. Тоест, ако те започнат да продават, курсът също ще слезе. С колко, зависи от обемите на разпродажба.

Експерти смятат, че биткойнът до голяма степен е успешен продукт на маркетинга. И не е единствения начин да се спечели с финансов инструмент, при това без сериозните рискове. На фондовите борси има акции на компании, които са силно подценени, както беше и биткойнът преди 9 години. Те ще повишат цената си няколко пъти и са добра инвестиция.

На валутните борси пък се търгуват крос-курсове, които също са с доста възможности за спекулация.При това тези инструменти се търгуват на борси, които имат многогодишна история и репутация и едва ли ще изчезнат заедно с парите ви.

Всеки решава какво да прави с парите си сам. Но преди окончателното решение, добре е да се посъветване с експерти и то такива, които няма да ви препоръчат решение без да се обосноват достатъчно аргументирано. Иначе вариантите да загубите и да се разорите са наистина много.

(Материалът не е препоръка за финансова инвестиция)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5293 |02.12.2015 М. Стоянова: Данъците в София да са по-високи от другите градове . 7| 6709 |30.11.2013 Не се ли споразумеем с "Уестингхаус", търсим други възможности . 2| 8623 |07.04.2011 Златото издуха всички други инвестиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads