Реклама / Ads
5| 6033 |19.01.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Македонецът, внесъл боклука: Трябваше да бъде хвърлен в ТЕЦ Бобов дол на Ковачки

.
Контейнерите с отпадъците, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше да бъдат прехвърлени в ТЕЦ “Бобов Дол”. Това каза македонският гражданин и управител на компанията получател на товара „Блацион“ ООД Горан Ангелов, цитиран от БГНЕС.
 

Именно това е дружеството получател на пратката от Италия.

„Блацион“ ООД е българско търговско дружество със седалище и адрес на управление в гр. София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата в България. Негови управители са македонските граждани Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Те притежават 15% от компанията, а останалата собственост е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.

 

Според Горан Ангелов “отпадъците не били прехвърлени в ТЕЦ “Бобов Дол”, защото при пристигането им на пристанището вече е бил изтекъл лиценза на централата за изгаряне на отпадъци. “Става въпрос за пластмаса и гуми. Откритите дървени, текстилни и стъклени отпадъци не са забранени. Това ще бъде доказано от експертите след като бъде направена проверка”, каза още Ангелов пред МИА.

 
Според него “информацията в българските медии не е вярна и отпадъците, ако се получи разрешение, ще бъдат прехвърлени в ТЕЦ “Бобов Дол” или пък ще бъдат върнати обратно в Италия”.

Горан Ангелов е управител на най-голямото депо за отпадъци в Република Северна Македония “Дрисла”, край Скопие. Той категорично заявява, че никога не е имало партньорство межсу "Дрисла" и „Блацион“ ООД.

 

“В страната ни /Македония, б. ред./ никога не сме внасяли каквито и да са отпадъци, защото това е забранено. Това сме правили само и единствено в съседна България”, казва още той.


Прокуратурата в Бургас започна разследване за нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци на пристанището в Бургас, стопанисвано от „БМФ Порт – Бургас“ ЕАД. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. И днес, както и цял ден вчера, на пристанище Варна-Запад разследващите продължават да отварят 25-те контейнери с нерегламентирано внесен боклук от Италия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7464 |17.01.2020 Експертът Г. Вулджев: 1 млрд. за ВиК холдинг от фискалния резерв правят криви сметките на Горанов . 11| 8999 |17.01.2020 Домусчиев без държавата управлява ”Български морски флот” . 29| 17137 |16.01.2020 С 500 млн за язовири да нямаш вода е престъпление. Да си дадеш още 1 млрд – е гениално . 6| 5349 |14.01.2020 До 10% скача цената на хляба?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads