Реклама / Ads
3| 6012 |26.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пореден номер! Караниколов се позова на МВР, за да бави решението за ”Емко”

.
След показната акция на премиера Борисов, който поиска ”бързо разглеждане на проблема с лиценза на ”Емко” и неговото решаване” и насроченият за вчера Междуведомствен съвет, до решение така и не се стигна. Чудно, не последва гневна реакция от премиера.
 
Този път формалната  причина е в Главна дирекциа "Национална полиция", съобщиха от Министерството на икономиката. Според информацията, постъпило е писмо от Главна дирекция „Национална полиция“ чрез което се заявява, че проверките на фирмите от военно-промишления комплекс ще приключат на 25 септември 2017 г., а  резултатите от тях ще бъдат предоставени на Съвета в срок до 4 октомври 2017 г.

Излиза, че "перфектните експерти" на КОС им трябват седем-осем дни, за да пренесат резултатите от проверките си на хартия. Дотогава явно ще мислят какви да са резултатите.

Припомняме, че съпредседателите на Съвета – вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил Караниколов обещаха свикване на извънредно заседание на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност веднага щом бъде получен доклада на Главна дирекция „Национална полиция“.

Сега решението е отложено за 4 октомври. Какво ще се случи дотогава, остава да видим. Ще бъде ли измислен план за ликвидиране на предприятието и национализацията му, както обеща министър Караниколов или ще има ново отлагане, не е ясно. Вижда се обаче, че казусът е достатъчно сложен и че не всичко върви по плана на мераклията да лапне договорите на завода Пеевски, почтен български бизнесмен и депутат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6616 |26.09.2017 Алфа Рисърч: Само Цецка Цачева е по-мразена от министъра на Пеевски . 2| 4161 |25.09.2017 Борисов назначи нов зам.-министър . 2| 4971 |22.09.2017 Марешки: НяКОЙ е платил за назначението на икономическия министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads