Реклама / Ads
12| 12749 |27.05.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Митко Събев губи и „Интерхотел България”

.
"Интерхотел България" в Бургас ще смени притежателя си. Все още действащ собственик е Митко Събев, но в най-скоро време 71-метровата сграда ще премине в ръцете на КТБ. Според източник, пожелал анонимност, сделката е пред финализиране и е само въпрос на дни тя да се осъществи официално, твърди burgasnews.com.
 

 

В годините на доброто бизнес сътрудничество Митко Събев и Денис Ершов, които водят битка за контрол върху холдинга, купиха "Интерхотел България", построиха суперлуксозния балнеохотел ”Поморие” с 3000 кв. м СПА център на брега на калното езеро в крайморското градче, откриха и комплекс от заведения, построиха още луксозния ваканционен комплекс "Бългериън роуз гардънс" с двеста апартамента.

Всички тези начинания се осъществиха чрез "Петрол холдинг", чиято най-голяма фирма е "Петрол" АД.

Акциите в дружеството в момента се контролират от КТБ, която е кредитор на закъсалия финансово "Петрол холдинг". Дяловете на "Интерхотел България" са запорирани в полза на кредитора "Уникредит лизинг". Задълженията на нефтеното дружество "Петрол" към КТБ е 100 млн. евро. Митко Събев е взел назаем тази сума от банката за инвестиционната програма на "Петрол" и за футболния клуб "Черноморец", който не оцеля този сезон, изпадна в "Б" група, а бъдещето му остава неясно. Според руския милиардер Кирсан Илюмжинов точната сума е над 100·милиона, което той спомена по време на пресконференцията си в България.

По-рано през февруари т. г. бе продаден и петзвездният грандхотел "Поморие". Новият собственик е фирма "Поморие-туринвест" на Евгений Георгиев, който плати 16,35 млн. лв.

Не е изключено собствеността си да сменят и останалите дружества с апетитни имоти под шапката на "Петрол холдинг". Това са "Бългериън роуз гардънс" с едноименния ваканционен комплекс в Поморие и "Франсис резидънс" с едноименен малък комплекс с апартаменти и хотел край Варна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5852 |23.05.2014 До 100 хиляди излизат загубите от нехайни туристи . 1| 6050 |12.05.2014 Спринт за 8,7 милиарда: Усвояваме по 458 млн. лв. на месец или ги губим . 0| 6275 |06.05.2014 Икономиката ни печели, но и губи от празниците . 8| 8782 |24.04.2014 Таен доклад на ДКЕВР: Водата в София все по-лоша, загубите растат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads