Реклама / Ads

0| 3541 |02.12.2016

Модният бранш се сдоби с Национален клъстер

.
Национален клъстер за модни облекла е регистриран през 2016 г. като дружество с ограничена отговорност. Клъстерът има за цел да обедини не само специалисти от модния бранш, но и свързани с него фирми, неправителствени и други организации.

Клъстерът ще използва ефективно потенциала на членовете си, което ще даде възможност да бъдат бъдат разпознати на пазара, а произвежданата от тях продукция ще се реализира под общ клъстерен бранд BG FASHION.


До този момент Клъстерът има 11 членове. Това са:

-         седем члена на БАПИОТ- производители на облекло и текстил („Крис Фешьн Индьстрийс”АД, „Нимек” ЕООД, „Крушата” ЕООД, „Нова Линия” ЕООД, „МИК-БГ” ЕООД, „Валитекс” ООД, „Вени Стил” ООД);

-         свързани с производителите на облекло и текстил фирма за доставка на оборудване („Руен машинари” ЕООД),  консултантска фирма (”Поинт М” ООД), транспортна фирма („НОВАТРАНС М” АД) и фирма за консултантскси и счетоводни услуги („Асир-И” ЕООД).

    

В началото на 2017 г. предстои Общо събрание на БАПИОТ, на което се очаква да се гласува решение да се присъедини към членовете на клъстера.

В процес е и набирането на нови членове на клъстера.

 

Съдружници в Национален клъстер за модни облекла ООД могат да бъдат физически или юридически лица. Приемането на нов съдружник се допуска по негова писмена молба и с решение на Общото събрание на съдружниците.

 

Всяко юридическо лице, както и всяко пълнолетно физическо лице, може да стане съдружник в Клъстера, ако споделя целите на сдружението и средствата за тяхното постигане и изпълнява условията на дружествения договор.

 

Клъстерът се подготвя за участие в процедурата “РАЗВИТИЕ НА КЛЪСТЕРИ В БЪЛГАРИЯ” към ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА “ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ” 2014-2020.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Банкет в деня на национален траур взе главата на директора на горското в Шумен 2| 3562 |13.12.2016 . Национален траур за жертвите в Хитрино в понеделник 0| 3911 |10.12.2016 . Младежите, купили Дипломатическия клуб, се сдобиха и с „Фантастико“ 5| 29495 |28.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ