Реклама / Ads
20| 5631 |08.02.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Найденов: Пилешкото е пиле и още нещо; хлябът е некачествен!

.
М. Найденов
Предстои акция! Пилето се инжектирало с разтвори, които се доближавали до животинските телесни разтвори, като ветеринарен лекар министърът не ги препоръчвал; очевидно има проблем със СРС-тата, коментира още той.
 

Може да правите пилешка супа, това месо има традиции у нас
; но сега се подготвя съвместна акция заедно с Асоциацията на птицевъдите, защото това, което сега се продава като пилешко е пилешко и още нещо, каза по БТВ министърът на земеделието и храните М. Найденов. Пилето се инжектирало с разтвори, които се доближавали до животинските телесни разтвори, по същество били безвредни, но аз не ги препоръчвам като ветеринарен лекар, добави Найденов. Това били стари прийоми, които надуват цената. Инициативата за това идвала от браншовата Асоциация, за да се изчистят нещата, защото към нашето пилешко имало голям интерес отвън. Страни, големи консуматори на Япония, искали да диверсифицират риска, защото пилешкият грип се връщал и не трябвало да се дискредитираме.

Цените на свинското са паднали заради диоксиновата криза, осведоми министърът. Цената от последните дни почвала да се регулира. Явно интернеция на пазара се прави, когато цените са ниски, а не когато са високи, добави той.

Имаме проблеми с качеството на хляба, каза още министър Найденов. Другата седмица с хлебопроизводители ще се обсъждат стандартите за хляба, като целта е той да е толкова качествен, колкото преди 20 години. На всички ни е ясно, че ядем най-некачествения хляб от нискокачествена пшеница, за която се използват подобрители. Ясно е, че хлябът, който ядем, не е този който заслужаваме ние и нашите деца, категоричен беше Найденов. Няма зърнена криза, добави той. Налични били около 1,5 млн. тона пшеница, от които ще има излишък. Имаме достатъчно, имаме, ако някой реши да изнася, осведоми той.

Миналата година ни се случи същото на гръцката граница, каквото и сега, каза Найденов. Правело се абсолютно всичко оттатък да не се допускат протестиращите да стигнат до границата. Миналата година ние следвахме събитията, добави министърът, сега се работело да се изпреварят събитията.

Очевидно има проблем със СРС-тата; недопустимо е да излизат разговори с министрите, коментира министърът. Ако това е излязло от системата, трябва да има хора, които да понесат своята отговорност, заключи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4704 |01.09.2010 Найденов: Поскъпването на хляба и олиото е неоправдано . 1| 4993 |08.06.2010 Найденов: Всяко нарушение трябва да се наказва . 0| 5044 |07.04.2010 М.Найденов: И Станишев носи отговорност за заменките . 1| 4974 |18.02.2010 Найденов: БСП спекулира с мораториума за заменките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads