Реклама / Ads
0| 4980 |13.06.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

НАП продава колите на най-мърлявите шофьори

.
Националната агенция за приходите (НАП) ще продава колите на шофьори с големи неизплатени глоби към КАТ, съобщиха от агенцията. Така например шофьор дължи над 3000 лв. по наложени му от КАТ глоби. Той е натрупал общо 79 неплатени наказателни постановления.
 

Той е натрупал общо 79 неплатени наказателни постановления. Шофьорската му книжка е отнета от КАТ, но глобите са останали неплатени. От НАП ще му дадат едноседмичен срок да плати или да представи обезпечение. Ако не стори това, инспекторите на приходното ведомство могат да запорират колата му и да я продадат на търг, ако не постъпи плащане. Общо петима българи имат неплатени глоби към КАТ на стойност над 1000 лв. За всички тях съществува риск от запор и продажба на колите им, ако не се издължат на хазната до седмица.
До две седмици НАП Пловдив ще обяви за продажба сребристо ауди ТТ кабриолет. То е на пловдивчанин, който освен дълговете си за данъци има и неплатени глоби към КАТ. Колата е произведена през 2000 г. регистрирана е, оборудвана е с двигател с мощност 180 конски сили, кожен салон, климатроник и е в много добро състояние. Софийската дирекция на НАП пък в момента продава катафалка волво.

От началото на годината Агенцията за държавни вземания се вля в НАП. С това в приходното ведомство премина събирането на неплатените в срок глоби. След промяната всеки клиент на НАП, който иска удостоверение за платени данъци и осигурителни вноски, задължително се проверява за неплатени глоби. Удостоверенията за платени данъци и осигуровки се изискват по различни поводи – например за участие в обществени поръчки, при кандидатстване за банков кредит, при издаването на лицензии и разрешения за определена дейност и много други. От агенцията за приходите поясняват, че глобите, наложени на граждани от различни институции се плащат пред съответния държавен орган. Неплатените навреме глоби се изпращат в НАП едва след като не бъдат внесени в срок по сметката на съответния публичен взискател – например КАТ.

Нововъведение в практиката на НАП по събиране на глоби е прихващането им от суми за възстановяване. Това означава, че ако гражданин има неплатена глоба, с нея ще бъде намалена сумата за възстановяване – например при връщане на надвнесен данък, когато се ползват различни данъчни облекчения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4720 |13.05.2010 България без акредитация да продава емисии . 1| 5250 |11.05.2010 Държавата продава дялове в ЕРП-та . 1| 5145 |03.05.2010 Продават горите при нови правила . 4| 5383 |15.03.2010 Държавата ще продава миноритарните си дялове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads