Реклама / Ads
0| 5012 |22.12.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

На каква възраст можем да запишем детето си на ски - разказват от pamporovo.me 

.
За хората, които обичат зимата и могат да оценят нейния чар, настъпването на края на годината се свързва с началото на вълнуващи преживявания. Едно от най-забавните зимни занимания е карането на ски, в което не е задължително да участват само професионалисти, но и начинаещи. Много родители, практикуващи зимни спортове, ще си зададат въпроса “На каква възраст трябва да бъде детето ми, за да мога да го запиша на ски?” На този въпрос ще ни отговорят специалистите на Pamporovo.me. 
 

Къде, как и по какъв начин можете да запишете малкия член на вашето семейство на детско скиорско училище, както и какви предимства ще му донесе това изживяване?

 

На каква възраст е най-подходящо да започне физическата подготовка на детето в ски обучението?


За родителите, които искат децата им да практикуват спортове от ранна възраст, с които да изградят характер, да поддържат добро здравословно състояние и да се откъснат от интернет пространството, често възниква въпросът кога е най-подходящо да се поставят основите. 

 

За определянето на възрастта, на която може то да се запише на училище за скиори, трябва да се съобразят много личностни фактори, чиито показатели са различни при всеки:

 

1. Дали то е в добро физическо и здравословно състояние – това е индивидуално при всеки организъм. Някои представители на детската част на населението се развиват със значително бързи темпове и са подготвени за започване на спорт от много ранна възраст, докато други имат по-забавен растеж. От здравословна гледна точка, задължително организмът трябва да бъде в добро общо състояние и да притежава добре развита опорно-двигателна система, което се случва на различна възраст.


2. Колко добре възприема новите неща и дали има интерес – ако самото то все още не изпитва интерес и се плаши от всяко ново нещо, не е препоръчително да го затруднявате по този начин, защото това може да създаде страхове в него на по-късен етап. Ако видите, че то проявява желание или възприемчивостта му е голяма, тогава можете да опитате.


3. Какви са вашите очаквания – при малките представители на скиорите всичко се свежда до забавление и няма как да очаквате бързи темпове на развитие в скиорството.


В тези училища е прието индивидуалните тренировки да се практикуват от бъдещи скиори над 3 годишна възраст, а записвания в група – не по-малко от навършени 4 години. Преди това се смята за непрепоръчително, защото тялото все още не е подготвено, няма нужната координация и сила, за да устои на това предизвикателство.

 

Къде е подходящо да запишете детето си на ски училище и защо?


Определено, ако сте решили да запишете наследника си на тренировки в ски училище и то има влечение към този спорт, една от най-добрите възможности ви предлага Пампорово. 

 

На територията на този зимен курорт има налични 15 училища за скиори и сноубордисти, всеки от които квалифициран, разполагащ с подходящо оборудване и опит в работата с деца. Пампорово разполага с множество писти, които са подходящи както за начинаещи, така за напреднали и професионалисти, като дори има наличен детски парк. 

 

Учителите, които ще преподават уроци на детето ви и ще бъдат част от развитието му, са професионалисти с дългогодишен опит, които знаят как да подходят към различните представители на детската аудитория. Освен треньор, в лицето на учителя те ще виждат приятел, който създава отлична и комфортна атмосфера. Докато се учат да развиват себе си и да изграждат спортна дисциплина, те ще се наслаждават на красивата природа, с която курорта разполага и ще дишат от чистия планински въздух, който ще разгърне дробовете им и ще подобри състоянието на дихателната им система. 

 

Ако треньорите забележат напредък в детето и стремеж към развитие в тази насока, с ваше позволение те могат да направят качествена подготовка за състезания и ски бягане.

 

Какви са предимствата за записване на ски училище за тази дисциплина и с кое е по-подходящо от самообучението?


Самообучението не е добър вариант, дори ако родителите се смятат за опитни, защото те не могат да предадат на детския представител информацията, така както професионалист в ски училището може. Възрастните, които нямат опит в обучението на деца не знаят как да подходят към тях и какво да очакват, докато треньорите имат ясна представа как да започнат обучението и през какви етапи трябва да премине то. 

 

Основните предимства, които ще получите, записвайки детските представители на семейството си на ски училище, са:

 

- работа с професионалист, който има квалификация и опит;
- полагане на основите, необходими за последващи действия и обучение;
- търпение, отдаденост и надеждност от страна на учителя;
- груповите занимания помагат на децата да разбират и научават практически по-лесно нещата;
- професионалистът избира най-подходящата писта, която има полегати склонове и не позволява на бъдещия скиор да развива прекалено висока скорост;
- ски училищата предлагат висококачествено ски оборудване, както и екипировка, които са задължителни при практикуване на този спорт, дори на ниво начинаещи;
- треньорите внимават и се грижат на първо място за безопасността на вашето дете и след това за всичко останало. Докато не преценят, че детето е подготвено няма да допуснат скокове или спускане, дори те да участват в него;
- детето ви ще се социализира особено ако го запишете на групово занимание и ще развие много нови приятелство, както и ще натрупа незабравими спомени.


ски училище пампорово

 

Какво трябва да знаете преди да запишете детето си на ски училище?


На първо място, трябва да сте сигурни, че детето проявява реално желание да се занимава с нещо такова. Ако то не иска, няма да изпитва удоволствие от спорта и има вероятност да започне да изпитва страх или неприязън на по-късен етап, които да го откажат от този тип физически занимания, както и от подобни.

 

Важно е да прецените дали то притежава добра координация, ходи и стъпва отлично и дали притежава добре развита опорно-двигателна система. 

 

Ако то има някакви здравословни проблеми, които смятате, че треньорът трябва да знае, задължително трябва да го уведомите предварително и след съгласуване да се вземе решение за започване на тренировките. 

 

Ако искате да закупите собствена детска екипировка трябва да внимавате при избора. Подходящо е да се посъветвате със специалист в областта, който да ви насочи към правилните производители, модели и тип артикули. 

 

Осигурете му обувки, които да бъдат по мярка, да създават удобство и да имат топлоизолираща функция особено ако тренировките са на открито и с реален сняг, а не изкуствен.

 

Преди всичко го оставете да се забавлява и да усети адреналина по време на училището за скиори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4768 |15.11.2022 Можем ли да купим лекарства с рецепта от онлайн аптека . 0| 5581 |30.04.2022 Първият по рода си луксозен, бутиков дом за възрастни в България ще отвори врати на 01.05.2022г. в София! . 0| 7426 |21.03.2022 Можем ли да правим прогнози на родната Първа лига по футбол в betway? . 0| 6209 |17.03.2022 За какво можем да използваме Betway mobile app?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads