Реклама / Ads
0| 5133 |06.11.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нова година на три континента с ЕКВАТОР.БГ

.
Вълшебните пътешествя са тук.
Ако още се чудите къде да посрещнете Новата 2019 г., ЕКВАТОР.БГ има страхотни предложения, с гаранция че ще бъде незабравима и вълнуваща.
 

ЕГИПЕТ

Задължително вижте  Музеят на Египет в Кайро. Тук са събрани всички исторически богатства на Египет, събрани от всички археологически разкопки. В музеят са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетски национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Няма да пропуснете  известните пирамиди в Гиза.


.

 

Те  са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато. Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Сфинксът е разположен наблизо, странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада.

Нареждано до австралийския Голям бариерен риф като най-доброто място за гмуркане, Червено море е описвано като „коридор на чудесата“. Морето е известно със своята разнообразна фауна и впечатляващата чистота на водата, с видимост, която често превишава 45 метра. Липсата на дъжд в обкръжаващата го пустиня означава липса на оттичащи се води, които влошават видимостта.

 

 

ДУБАЙ

Избягайте от студените дни и се потопете в атрактивният и модернистичен свят на един от най-луксозните градове в света! Тук се намират най-големият мол в света, най-високата сградата в света, най-луксозният хотел в света и много други уникални атракции, които можете да посетите само в Дубай. Мегаполисът се стреми да бъде „най“ във всичко и да впечатлява света с по-високи и по-скъпи сгради и определено успява.


.

 

Сафари в пустинията - Желанието ви ще ви отведе в мистичната пустиня, за да изпита нещо, което никога няма да забравите.

 Екскурзия до Абу Даби - Столицата на ОАЕ е известна с безкрайните петролни богатства и луксозни сгради. Ще видите лукцозния хотел  Emirates Palace, мястото, където се провежда Формула 1, джамията Шейх Зайед и други забележителности.

 

МАЛТА

Малта е едно от най-екзотичните кътчета на земята, чието многовековно съществувуване го е направило не само предпочитано от милиони туристи място за почивка, но и културен обект с  историческо значение


.

 

Остров Гозо - е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие.

Ще видите столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1979 година!  Оттук започва разходката по старинните улици до градините Barrakka, откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Следва една типична за 450 годишният град Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдъръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общо християнски апостоли. Екскурзията продължава до главния площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта.

 

РИМ

Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате. 


.

 

Пешеходна разходка до Колизеума и Римския форум, мястото откъдето в продължение на няколко века е туптяло сърцето на целия античен свят. Ще се видят базилика Юлия – катедралата на римското правосъдие, базилика Емилия, курията, където в продължение на векове са се събирали сенатори, рострите – трибуната, откъдето Марк Антоний произнася надгробна реч в памет на Цезар, арката на Септим Северий, umbilicus urbis – пъпът на света, miliarium aureum – нулевата точка, началото на всички пътища, които водят към Рим, mundus –  вратата към отвъдното, храмът на Сатурн, храмът на Диоскурите, храмът на Веста, където се е пазел свещеният огън и свещени предмети с огромно значение, храмът на Юлий Цезар, където е кремиран Цезар.

Град-държава Ватикана. Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.

 

Сицилия

вълнуваща и интересна, близка и екзотична

 Палермо е столицата на Сицилия, която е най-големия и най-населен остров в Средиземно море. През вековете острова е бил владение на различни цивилизации – римляни, картагенци, византийци, гърци, араби, нормани, испанци. И така в наши дни острова и града са една уникална, екзотична комбинация от различни култури. Това го прави разнообразен, интересен и изключително атрактивен.


.

 

Катания е разположена на източния бряг на Сицилия. Интересен факт за града е, че е бил заливан от лава от вулкана Етна 7 пъти до сега и винаги е построяван наново. Това, заедно с факта, че тук е кръстопът на цивилизации, Сицилия е била завладявана последователно от Гърци, римляни, византийци в древни времена и от французи и испанци през Ренесанса, я прави магнетична и интересна дестинация за екскурзия и и почивка

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4824 |23.10.2018 ХИТЪТ “8-ми Декември - Фестивалът Пампорово” е ТУК за втора поредна година! . 3| 5462 |10.10.2018 Обществени поръчки за близо 7 милиона лева са неоснователни . 7| 8922 |27.09.2018 Проф. Дуранкев: Ако заплатите и пенсиите не растат с по-висок темп, ни очаква ценова буря . 0| 4102 |18.09.2018 Купа „Мургаш” и новата Х-Класа се изправят заедно срещу природните сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads