Реклама / Ads
0| 6553 |10.10.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нови веломаршрути градят из България

.
Четири проекта получават финансиране по програма „Развитие на алтернативен туризъм чрез изграждане на туристически маршрути 2008-2009”.
 

Четири проекта на обща стойност близо 27 000 лв. бяха одобрени за финансиране по втората част на грантова програма „Развитие на алтернативен туризъм чрез изграждане на туристически маршрути 2008-2009”, обявена от Фондация „ЕкоОбщност”. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация DOEN – Холандия и Toyota Motor Europe.

Русенски маршрути – проектът предвижда изграждане на 55 километрово вело-трасе, преминаващо през 7 села в района на Русе и свързано с европейския маршрут Евро вело 6. Изпълнява се от Асоциация „Опора”, Русе, в сътрудничество с регионалния исторически музей, младежки организации и др. Работата по проекта се състои в маркиране и промотиране на маршрута, чрез провеждане на семинари и срещи с местните общности. Стойността на отпуснатото финансиране възлиза на 7 500 лв.

pedali_1.jpg  снимки Вяра йовева

По пътеката на времето – проектът цели създаване на веломаршрут, който да свързва няколко местни и регионални инициативи, популяризиращи възможностите за развитие на туризъм в района с Евро вело 6. 30 километровото трасе ще бъде маркирано и включено в туристически информационен пакет. Дискусии, срещи, както и панаир ще бъдат проведени в рамките на проекта. Изпълнява се от Асоциация „Обществен съвет”, Димово, със съдействието на Община Димово, 3 местни училища, НПО и др. Одобреното финансиране е в размер на 6 700 лв.

Екотуризъм с велосипед край р. Дунав – по проекта ще бъде изградено вело трасе по поречието на р. Лом, свързано с Евро вело 6. Маршрутът ще се промотира като местен туристически продукт. Изпълнява се от читалище „Постоянство”, гр. Лом, в партньорство с местния исторически музей, НПО, туристическа асоциация и др. Отпуснатата сума за финансиране е 6 000 лв.

Подобряване на туристическата инфраструктура по веломаршрут "Тутракан Силистра" – целта на проекта е изграждане на къмпинг в близост до резервата „Сребърна”. Той ще служи като единственото място за нощувка сред природата в близост до маршрута Тутракан-Силистра. По този начин ще се разширят възможностите за туризъм в близкото с. Сребърна, което се е формирало като популярна дестинация за отдих сред жителите на силистренския регион, за велосипедни походи и наблюдение на птици. Изпълнител на проекта е читалище „Възраждане”, Сребърна, със съдействието на селския съвет, общински център и клуба на пенсионера в селото. Одобреното финансиране е в размер на 6 500 лв. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6530 |10.10.2008 "България ер" пуска двупосочни полети от София до морето за 11 евро . 1| 5299 |12.09.2008 България е на 18 място по бързина и качество на интернет услугите . 9| 11987 |25.08.2008 България е в Топ 10 на туристическите дестинации в Източна Европа . 0| 6282 |28.07.2008 България е сред 10-те най-етични туристически дестинации за 2008

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads