Реклама / Ads
1| 5349 |14.02.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Оригинално място за вечеря или парти? Градината!

.
Ключът към организирането на вечеря на открито е планирането. Вземете под внимание местата за сядане, осветлението и комфорта, когато подготвяте къщата си за парти. С наближаването на пролетта в съзнанието ни започваме да мислим дали да се върнем в градината, за да забавляваме семейството и приятелите си. Може би се питате: „Мога ли да организирам градинско парти?“ и отговорът определено е да. Домакин сте на барбекю, бавен, продължителен обяд или вкусна вечеря; наличието на красив кът за хранене във вашата градина наистина ще подчертае пролетта. Прочетете за някои идеи за градинска вечеря.
 

Изберете менюто


Какво – и как – планирате да готвите, ще окаже значително влияние върху стила на вашата вечеря. Кетърингът или използването на вашата кухня за приготвяне със сигурност са добри възможности, но не пренебрегвайте забавната и празнична среда, създадена от готвенето на открито.

 

Всички обичат барбекю – това е социален и неформален стил на готвене, който все още създава усещане за повод, плюс това се свързва с  вкусна храна! Когато избирате барбекю, вземете под внимание типа гориво, който предпочитате (газ, дървени въглища или електричество), размера на вашето пространство и броя на хората, за които ще готвите.

 

Подгответе сцената


Накарайте гостите си да се почувстват добре дошли, като им предложите разнообразие от места за сядане, от обикновени външни градински мебели и холни комплекти до обстановка за хранене на открито.

 

Местата за сядане на открито са съществена част от всяка зона за забавление на открито, тъй като оказват влияние върху цялостното усещане на пространството и начина, по който го използвате. Нещата, които трябва да имате предвид, са комфорт, издръжливост, стил и това, което се вписва в пространството.

 

Шезлонгите и модерни градински столове, групирани около малка масичка, осигуряват място за гостите да седнат и да разговарят, както и много необходима зона за поставяне на чаши и чинии с хапки. Подплатените седалки и подлакътници осигуряват комфорт и опора, но – ако пространството е ограничено – няколко стилни възглавници могат да имат същия ефект, като заемат по-малко място.


Когато става въпрос за маса за хранене на открито, има много възможности за избор. Правоъгълните маси са подходящи за повечето зони за хранене на открито и могат да бъдат съчетани със седалки за пейки (които могат да се пъхнат напълно под масата, когато не се използват) или столове. Добро правило е да оставите около 60 см пространство на масата на човек. Ако имате нужда от допълнителни места за сядане, изберете столове в минималистичен стил пред по-значителни такива с подлакътници. Ако се забавлявате само от време на време, помислете за инвестиране в подреждащи се столове, които могат да бъдат прибрани в ъгъла, докато не ви потрябват.

 

Добавете малко осветление за настроение


Атмосферата е всичко. Правилното външно осветление създава настроение за забавление на семейството и приятелите на открито. Може да създаде топло и привлекателно пространство, което също е функционално.

 

Когато става въпрос за осветление, има много възможности за избор. Парти светлините (като гирлянди и приказни светлини) са вечни фаворити. Тези луминесцентни и мигащи светлини създават вълшебен фон, който може да преобрази открито пространство.

 

Опитайте да ги преметнете върху арки или да ги подредите в каскада над клоните на дърветата, за да създадете моментална атмосфера. Ако имате малък или вътрешен двор, окачете ги покрай оградата си. Ако се забавлявате често, потърсете полупостоянни фиксирани парти светлини – по този начин няма нужда да прибирате всичко след всяко парти!

 

Има и опции за ниско напрежение или слънчево захранване за удобство без контакт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3804 |28.11.2022 „Денят на жената предприемач“ 2022 - събитието, което обедини на едно място предприемачи, каузи и изложение на бизнеси . 0| 6280 |11.10.2022 Новото горещо място в сърцето на Пирин . 0| 4049 |08.09.2022 България е единствената от ЕС, която не намира място сред най-високоразвитите държави в света . 7| 5330 |13.04.2020 Made in BG: Родната продукция - на видно място в магазина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads