Реклама / Ads
1| 8749 |01.08.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Основните разлики между геймърски и нормален компютър

.
Лаптопите са широко класифицирани като геймърски, нормални и бизнес лаптопи. След това има HD лаптопи, 3D лаптопи и т.н. Но дали някога сте разглеждали разликите между вариантите на лаптопите?
 

Знаехте ли, че 3D-съвместимите лаптопи са най-предпочитани от геймърите? Въпреки това, докато си търсите нормален лаптоп, 3D функцията обикновено не е от голямо значение.


А игралните лаптопи използват ли се специално за игри? Ако е така, означава ли това, че ще се нуждаете от нормален лаптоп за всички нужди, свързани с оперативни задачи? Това са някои въпроси, които всеки новодошъл в компютърната арена може да има предвид.


Лаптопите, макар и класифицирани според нуждите, имат общи спецификации. Единствената разлика в тези характеристики е в техните оценки. Един лаптоп може да има по-висок рейтинг на определена спецификация, докато другият може да има същия за различен набор от спецификации. Тази техническа справка подчертава основните разлики между игровите и обикновените лаптопи.


Ето какво още трябва да знаете:

 

Графика
Геймърските лаптопи имат най-добрата графика сред всички останали лаптопи на пазара. Когато купувате такъв, уверете се, че графичната карта е най-новата и проверете дали може да бъде надградена. Повечето графични карти могат да бъдат обновени до нови, без да се прави много с останалата част от хардуера. Когато става въпрос за графични процесори, най-добрите в този случай са NVIDIA и ATI.

 

3D
Най-новата технология, която остави своя отпечатък в игралната сцена, е 3D технологията. Днес повечето игри са съвместими с 3D. Добавянето на третото измерение към технологията значи много за геймърите.

 

Размер и съотношение на екрана
По-рано тази функция не се смяташе за чак толкова важна, колкото е днес. С появата на нови технологии, като 3D и HD, размерът на екрана се превърна в ключова характеристика. За да се изпитат тези технологични постижения, се предпочитат по-големи екрани. Има и някои други характеристики, на които трябва да се отдаде значение, като съотношението на екрана. Широкоекранният формат, който предлагат повечето лаптопи, може да не е от голяма полза, тъй като игрите днес не поддържат го поддържат. Това означава само, че игрите ще бъдат разтеглени, за да съответстват на този формат. Въпреки това, широкоекранният формат увеличава вашето игрално изживяване. Обикновено това е личен избор, що се отнася до тази характеристика.

 

Няма забавяне на изображението
Изображенията, които се показват на екрана, не трябва да имат никакво забавяне. Такова забавяне обикновено се наблюдава при HD лаптопите и LCD дисплеите. То се отнася до закъснението между входящия сигнал и дисплея на изходното устройство. Ако това закъснение се увеличи, две изображения могат да се припокриват и играта ще бъде развалена.

 

Процесор / хард драйв
Най-важният аспект, който трябва да има игралният лаптоп, е скоростта на процесора. Не искате лаптопът ви да се замръзне, докато сте по средата на играта. Така че скоростта на процесора е важна. Нищо под обхвата на GHz не трябва да се разглежда. А и скоростта на твърдия диск е също толкова важна, колкото и скоростта на процесора. SATA дисковете харчат по-малко енергия и имат добри честоти.

 

RAM памет
От RAM паметта зависи броят на програмите, които могат да се изпълняват паралелно на лаптоп, без да се засяга скоростта на изчисленията. Повече RAM ще осигури по-добро игрално изживяване. Заедно с RAM, VRAM (видео памет с произволен достъп) също е от значение. VRAM е специална RAM памет за графики и видеоклипове и е важна функция при 3D машините. Не забравяйте да проверите рейтингите на RAM и VRAM, преди да закупите лаптоп за игри.

 

Размер и тегло
Всички тези екстра характеристики не означават, че лаптопът трябва да бъде много тежък. Колкото по-лек е лаптопът, толкова по-подходящ е той за скута ви и толкова по-лесно ще го пренасяте от точка А до точка Б. Новосъздадената категория лаптопи Ultrabook включва леки лаптопи, които имат приличен живот на батерията и са много лесно преносими. Тежките машини не са удобни за носене и могат да се превърнат в ненужен багаж. Ако не използвате лаптопа да играете игри, е препоръчително да си вземете машина с по-малък екран.

 

По-бързи и мощни
Геймърските лаптопи винаги са по-бързи и по-мощни, така че това е още една причина да ги предпочитате.

 

Висококачествено охлаждане
Получавате и охлаждане на много високо ниво, което е важно за тежките игри, които лаптопът ви ще трябва да възпроизвежда. Все пак високотехнологичните процесори и графичните процесори произвеждат много топлина. Важно е да има какво да поддържа тези компоненти охладени по време на продължителен геймплей, което предотвратява забиването, закъснението и други проблеми с производителността, свързани с топлината. Някои лаптопи разполагат дори с водно охлаждане.

 

Внимание до най-малките детайли
В геймърските лаптопи всичко е изпипано до най-малкия детайл. Повече от ясно е, че играчите имат високи очаквания и имат нужда от по-висок клас лаптопи, за да играят видео игри. И дори искат всичко! Можете да сте сигурни, че един професионален геймърски лаптоп ще ви осигури всяко нещо, от което се нуждаете за своето пълноценно изживяване.

 

Цена
Нормално е при толкова много функции и удобства геймърските лаптопи да са по-скъпи от обикновените. Но не се плашете въпреки това, защото, според индивидуалните ви нужди, можете да намерите това, което търсите, и на по-ниска цена. Някои от най-известните марки за гейминг компютри са Dell, Acer, HP, Lenovo и Sony. Стойностите варират, така че не е проблем да намерите подходящата машина за вас. Успех!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4918 |06.06.2019 Най-добрите сме в международния автомобилен транспорт . 4| 5836 |23.05.2019 Начало на ремонта на пътя между Драгоман и Сливница . 7| 5123 |22.05.2019 Борисов и Ципрас дават старт на строежа на газова връзка между България и Гърция . 9| 6295 |29.03.2019 Ще има нов мост между България и Румъния над река Дунав

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads