Реклама / Ads
18| 8791 |19.01.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Парамов, Хърсев, Николов: Българската икономика е перфектна наука за мизерията

.
К. Парамов
В Европа говорели за българизация на европейската икономика, т.е. тяхната ставала по-мизерна, но най-лошото вече сме го видели, каза Хърсев; ще има заостряне на кризата за страни като България, репликира Парамов; предстои програмиран шок, обясни Николов.
 

Най-лошото вече сме го видели, една прогноза на Световната банка не се е сбъднала, тази година няма да е по-кризисна от 2009 и 2010г., каза по НТВ банкерът Емил Хърсев. Ние обаче още не сме излезли от кризата, добави проф. Чавдар Николов.


Чавдар Николов

Световната банка има основание да прогнозира заостряне на кризата за страни като България и други, репликира икономическият анализатор Кольо Парамов. Този път дефлационната спирала би отнела повече от 30 месеца, прогнозирали западни анализатори. Ние сме в тежка ситуация, българската икономика сега е перфектна наука за мизерията и трябва да се преструктурира, за да излезе от тази ситуация, каза той.


Емил Хърсев

В България има един програмиран шок, който предстои - плащането по външния дълг, ние трябваше да вземем заем тогава; а сега заемът ще ни е много скъп, каза Николов. Издръжката на дълга се повишава за всички, няма проблем тези заеми да се рефинансират, ние сме сред най-ниско задлъжнелите страни, а българските облигации са доста търсени впрочем, каза Хърсев. Няма общо в икономически план между България, Румъния и Сърбия, добави той.

Бордът е фундаментът в момента, но нашият проблем е тъкмо бордът, каза още Парамов. Утопия е, че пазарът ще реши всичко, тя ни изигра лоша шега, коментира още той.

Инфлацията в еврозоната расте, както и дефицитът и затова, без ние да мърдаме съществено, се оказахме отличници, коментира Хърсев. Така щяло да стане заплатите. В Европа става българизация на европейската икономика, тяхната става по-мизерна, добави Хърсев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7785 |22.12.2011 Бизнесът поиска лицемерно: Икономика без приятелски кръгове! . 14| 10735 |13.12.2011 Ето на кое му се казва икономика... . 0| 11862 |07.10.2011 „Карнобатска гроздова“ от собствени лозя ще вкара българската ракия в Европа . 10| 5572 |06.09.2011 Европа диктува темпото и на БГ икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads