Реклама / Ads
0| 6776 |16.03.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Първата международна конференция „Жените в бизнеса“ събра експерти от цял свят

.
Мая Георгиева, зам. -председател на Надзорния съвет на Fibank
Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в бизнеса“, която се проведе на 15 март 2018 г. в галерия „Сан Стефано Плаза“.
 

Конференцията бе уважена от успели дами в различни области на бизнеса в България и чужбина. Събитието разкри основните предизвикателства, пред които са изправени днес жените във все по глобализиращата се и високо конкурентна бизнес среда. Акценти бяха поставени върху възможностите за образование, здравеопазване и финансиране.

 

Конференцията бе открита от г-жа Мая Георгиева, Зам. - Председател на Надзорния съвет на Първа инвестиционна банка. Тя подчерта водещата роля на жените за развитието на успешен бизнес и припомни, че Fibankи Дайнърс клуб първи преди повече от 10 години предложиха кредитната карта First Lady, която е изцяло насочена към дамите.

 

От името на кмета на София г-жа Фандъкова приветствие към участниците отправи Главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за инвестиции г-н Владимир Данаилов.

 

В началото на конференцията г-жа Ана Мария Михаеску, която е член на управителните съвети на няколко големи компании в Румъния, представи предизвикателствата пред банките и финансовите институции, както и ролята им в подкрепа на жените в бизнеса в хода на глобализацията и дигиталните технологии.

 

Г-жа Михаеску акцентира върху важността на обучението на жените-предприемачи при създаването на специализирани финансови продукти за дамите, като представи успешни примери в тази посока, реализирани в Румъния и Полша.

 

Специална роля на модератор в някои от най-интересните панелни дискусии бе поверена на г-н Юрки Коскело, който е независим член на Надзорния съвет на Fibank. Преди идването си в България г-н Коскело е изградил дългогодишна кариера в Международната финансова корпорация (IFC), която е част от Световната банка.

Водещ и модератор на останалата част от конференцията бе журналистът от Българската национална телевизия - Спас Кисьов.

 

Г-жа Марчела Абрашева, регионален директор на КАНТАР/TNS, г-жа Нина Митева, Ротари България и г-жа Юлия Старк, FAB Academy, направиха преглед на бизнес възможностите и промените, които са настъпили или ще настъпят, когато жените започнат да играят по-сериозна роля в бизнеса в Европа и България. Дамите се обединиха около становището, че България е дигитално развит пазар, в който приносът на жените-мениджъри ще бъде още по-осезаем.

Г-жа Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония, и г-жа Севдалина Василева, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Fibank, разказаха какво могат да предложат финансовите институции и банките на жените, за да подкрепят техните бизнес начинания. Преди дни Fibank представи своята специална програма Smart Lady, насочена към жените в бизнеса. С нея Банката иска да подкрепи жените, решили да развият своите идеи в успешен бизнес.

 

Пред гостите на конференцията г-жа Василева сподели: „Програмата Smart Lady е съвкупност от специално разработени и целенасочени продукти за жените. Тя предполага създаването на една широка нефинансова платформа, която да предостави на бизнес дамите у нас възможност чрез семинари и срещи да надграждат своите умения и да намират съмишленици, от които да черпят вдъхновение и кураж.“Тя допълни, че за постигането на тези цели Fibank разчита на партньорството с „FiHealthЗастраховане“ и Mastercard, спомогнали за изграждането на програмата Smart Lady.Подробно описание на програмата може да бъде намерено на интернет страницата на Fibank.

В международната конференция „Жените в бизнеса“ се включи и г-жа Мария-Луиза Ортини, която е директор Custom Development SDA Bocconi School of Management. Тя представи на гостите обучителните програми, разработени специално за жени в един от най-реномираните бизнес университети в света.

 

Бяха разгледани и лични примери и успешни бизнес истории, представени от дами - инж. Боряна Манолова, Главен изпълнителен директор Сименс в България, г-жа Ирина Недкова,създател на модния бранд за деца и юноши Love Made Love, и г-жа Ирина Христова, основател на езикова школа Интеграл.

 

Международната конференцията „Жените в бизнеса“ бе само част от предвидените редица активности от страна на Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети.

 

 

Севдалина Василева, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Fibank

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6421 |15.05.2017 Международна практическа конференция „Дигитални измами и киберсигурност“ . 0| 4843 |14.10.2016 Захарен ексфолиант на REFAN с международна награда за иновации . 8| 12865 |28.11.2013 Стартира BACB Plus – първата виртуална банка в България . 0| 6648 |26.07.2012 Пламен Юруков беше гост-лектор на международна конференция за млади лидери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads