Реклама / Ads
0| 4686 |09.06.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Плащат на администрацията по нов модел от 2011

.
Симеон Дянков
Правителството прие нов модел на заплащане в държавната администрация. Неговото приложение ще стартира още от началото на 2011 година.
 

На пресконференция след заседанието на кабинета министърът на финансите Симеон Дянков обясни, че брутното възнаграждение на служителите ще включва две части - постоянна и променлива. Постоянната ще е основна заплата и допълнителни възнаграждения, които ще са обвързани с работното време. Променливата ще бъде обвързана с постигнатите резултати.

Превдижда се съотношението на постоянната към променлива величина на възнаграждението да бъде 75% към 25%.

Единствено в Министерството на отбраната и в МВР този модел ще се въведе година по-късно - през 2012 г., уточни финансовият министър.

Днес кабинетът даде съгласието си министрите да прехвърлят пакетите от акции на търговски дружества с под 50% държавно участие чрез внасяне на непарични вноски в капитала на "Държавна консолидационна компания" ЕАД.

"ДКК" ЕАД е създадена в изпълнение на одобрените от правителството мерки за подкрепа на заетостта, домакинствата, бизнеса и фискалната позиция.

Продажбата на акциите ще бъде осъществена от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, като паричните постъпления ще бъдат превеждани по сметка на компанията с оглед на реализиране на печалба и изплащане на дивидент на държавата.

На всеки три месеца Министерството на финансите ще публикува счетоводен баланс и отчет за приходите и разходите на дружествата с преобладаващо държавно участие в капитала, реши правителството.

По този начин ще се засили контролът и ще се гарантира своевременното предоставяне на подлежащата на публикуване информация.

Наблюдението и контролът ще обхващат изцяло държавните предприятия, търговските дружества с над 50% държавно участие, както и държавните лечебни заведения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4870 |20.05.2010 ЧЕЗ, Е.ОН и EVN ще плащат сами за одитите . 1| 4914 |14.05.2010 Министри да плащат от джоба си на уволнените . 9| 5829 |24.07.2009 Съкращаване на администрацията, искат експерти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads