Реклама / Ads
6| 5611 |29.12.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Подредиха BG в Топ 10 на туристическите дестинации

.
Социологическо проучване, направено сред американците, показва че Ню Йорк ще се превърне в световен център на туристическия поток през 2011, информира СиЕнЕн. По-интересното обаче е, че сред топ дестинациите се нарежда и България.
 

Поводът за прогнозата на американските експерти  е 10-та годишнина от кървавия атентат срещу кулите-близнаци на Световния търговски център на Ню Йорк. На мястото на трагедията ще бъде открит мемориал в памет на над 3-те хиляди невинни загинали. Очаква се именно той да се превърне в своеобразно място за поклонение.

Втора по популярност туристическа дестинация ще бъде Нова Зеландия. Сравнително малката по територия страна разполага с девствена природа и уникално климатично разнообразие. За една седмица можете да посетите зони от няколко климатични пояса – от субтропици до сурови планини с уникални алпийски гледки. Огромният интерес към тази страна ще бъде запален и от предстоящото световното по ръгби, чийто домакин ще е Нова Зеландия.

В първата тройка на най-привлекателните страни за пътешествия попада и Перу. Експертите смятат, че Амазония с удивително богатата си флора и фауна, ще бъде в центъра на интереса. Нейните огромни пространства са дом на над милион най-различни видове растения, животни, птици и насекоми, много от които все още са непознати за науката. Басейнът на тази велика река без преувеличение може да бъде наречен световен генетичен фонд. Без съмнение туристите както и преди ще "атакуват" архитектурната перла на Испания – Барселона.

Допълнителен магнит за привличането на туристите ще бъде напредъка в строителството на незавършения шедьовър на Гауди – катедралата "Светата фамилия". Норвегия, Япония и Гватемала запазват своите позиции сред най-притегателните за пътешествениците страни. А на тези, които тези дестинации им се струват скъпи, експертите посочват добре познатата на руснаците България и Албания, които също са се наредили сред лидерите през 2011 г. по брой чуждестранни туристи. За последната експертите по туризъм просто са заявили: страната на орлите е евтина и няма навалици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 18496 |23.12.2010 Македония била между 10-те "најжешки туристички дестинации" . 4| 5265 |17.12.2010 България сред опасните дестинации за туристите . 1| 5296 |01.11.2010 България 5-та в Топ 10 на туристическите дестинации . 0| 5128 |22.06.2010 Проверяват туристическите корабчета по морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads