Реклама / Ads
0| 6042 |22.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Поляци строят две кули до Бизнес парка в ”Младост”

.
Полската инвестиционна група GTC (Global Trade Center) е придобила втори терен в близост до Бизнес парк София, на който планира да построи 12-етажна офис сграда.
 
Тя ще се появи на мястото на бившия шоурум на "Лада" в "Младост" и ще се намира в непосредствена близост до първия 11-етажен офис проект на GTC в столицата – Advance Business Center. Така в терените за кулите до бизнес парка вече са вложени 13 млн. евро, а заедно с изграждането общата инвестиция ще е 54 млн. евро в почти 30 хил. кв.м площи, пише "Капитал".

Имотът, върху който ще бъде издигнат бъдещият Advance Business Center II, е купен за 7.4 млн. евро с ДДС, а сделката за парцела от почти 5 декара вече е отразена в Имотния регистър. За новия офис проект на полската група става ясно от публикувания от GTC  финансов отчет за първото полугодие на 2017 г. Чуждата компания продаде двата си български мола на вече традиционните купувачи - фонд от ЮАР, и сега обяви фокус офис пазара в България.

В началото на август парцелът заедно с построените върху него сгради е бил придобит от GTC срещу 6.2 млн. евро без ДДС (7.4 млн. евро с ДДС), се посочва в отчета на полската група. На терена на бившата "Лада" доскоро е имало обект под бранда на Renault, който сега се събаря.

Продавач на терена е била софийската компания АСМ, която от края на май 2017 г. е еднолична собственост на бившия вносител на "Лада" в България Алексей Стадницкий, а допреди това миноритарен дял от 10% в дружеството е притежавала съпругата му Светлана Стадницкая. Руските инвеститори с българско гражданство са придобили терена през 2010 г. от група физически лица, като по данни от Имотния регистър стойността на сделката е била едва 338.4 хил. лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4348 |18.08.2017 Борисов: Китайски инвеститори искат да строят магистрала „Черно море“ . 1| 6228 |23.06.2017 Шест фирми с мерак да строят 16 км от АМ ”Хемус” при Белокопитово . 1| 7253 |08.06.2017 Вицето Симеонов бесен: ”Великата българска ограда” не строят мои фирми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads