Реклама / Ads
4| 7612 |06.09.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Полицаите с тениски за 500 бона

.
Архив
МВР вади от бюджета си над половин милион лева, за да купи нови летни тениски на полицаите, въпреки че сезонът вече е към края си. Това става ясно от обявената обществена поръчка на сайта на ведомството, с която се търси доставчик на дрехите. С организацията на търга за обновяването на гардероба на униформените се е е захванала дирекция „Управление на собствеността и социални дейности” в МВР. Планира се да бъдат доставени 17 266 броя летни тъмносини тениски с къс ръкав и надпис „Полиция”.
 

Не само ченгетата обаче ще бъдат пременени с нови фланелки - такива ще има и за пожарникарите, жандармеристите, граничните полицаи и служителите в отделите за миграция. За тях ще има още 12 000 бройки със съответната щампа на тях. На практика обаче тениските ще пристигнат посред зима и ще трябва да отлежават в складовете до следващото лято. В рамките на поръчката все пак ще бъдат доставени и 500 фланелки с дълъг ръкав за полицаите.

 

МВР обявява търг и за рециклиране на бронежилетки с изтекъл срок на годност. За целта ще бъдат заделени още близо 360 000 лв.

 

В рамките на поръчката изпълнителят ще рециклира 580 противокуршумни жилетки, които след това трябва да бъдат годни за ползване в продължение на 5 г.

В пакета от обществени поръчки на МВР има и обявление за доставка и монтаж на две професионални перални машини, една сушилня и една съдомиялна машина. Техниката е за почивните бази на ведомството във Варна, Несебър, Велинград и Боровец. Прогнозната стойност на поръчката е 38 520 лв., които също ще бъдат заделени от бюджета на МВР.

Трите търга на ведомството са за близо 1 млн. лв., а в същото време министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов изнесе тревожни данни за куп дейности, които МВР не може да разплати, съобщава "Монитор". Сред тях е липсата на финансиране за част от планираните обществени поръчки, които предстоят да се изпълнят в рамките на бюджета за тази година на стойност над 36 млн. лв. Поетите и неразплатени задължения пък достигат близо 18 млн. лв. Въпреки огромната дупка в бюджета на МВР Бакалов все пак успокои служителите, че пари за заплати ще има.

Правят обиски по нова наредба

 

Служителите на МВР ще извършват обиски по нова наредба, разписана от министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, която бе публикувана вчера в „Държавен вестник”.

 

В документа са описани случаите, в които полицейски служители могат да извършват обиски на помещения без съгласието на техните собственици или в тяхно отсъствие. Така например претърсване без разрешение може да се извърши, за да се предотврати престъпление, за да се залови беглец от закона или за да се окаже помощ на лице в нужда. Тези случай и към момента са разписани в Закона за МВР. В новия документ обаче е посочено, че преди извършването на проверките, полицейските органи са длъжни да съобщават длъжността си, фамилното име, местоработата си, както и да се легитимират със служебна карта. Освен това трябва да обяснят защо се извършва проверката.

 

Когато има данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред, полицейските органи могат да проверяват и превозни средства, кораби, въздухоплавателни средства, пише още в наредбата. За всички случаи на извършени проверки на лични вещи или превозни средства полицейските органи са длъжни да съставят протокол, който се подписва от тях, от един свидетел и от проверяваното лице, на което се предоставя екземпляр от него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6171 |03.01.2014 Мисия "Лондон" - срещу 5 бона . 15| 7395 |15.11.2012 Дянков с 50 бона от джакпота . 7| 7538 |20.10.2011 30 бона глоба за ракия на черно; пазят ни от шльокавица . 2| 5317 |21.09.2010 Пари в брой само до 10 бона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads