Реклама / Ads
24| 6590 |28.11.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

И пренебрежението на Дянков било причина за протести

.
С. Дянков обира негативите на протестиращите
Явно Дянков е получил амнезия, Дянков води диалог през медиите, това са част от обвиненията на зърнопроизводители и полицаи.
 

Стачката на железничарите ще продължи до когато трябва, обяви по БТВ председателят на Синдиката на българските железничари към КНСБ Петър Бунев. Протестът се разраства, започват да се включват и малки градове, а железничарите се изнервят. Досега такова нещо не се е случвало в историята, липсва какъвто и да било диалог. Хората се отчайват и мислят да започнат гладна стачка. Засега ние успяваме да ги удържим, обясни той.  Проблемът с кредиторите не бил от сега или от две години насам. През тези две години обаче можеха да се предоговорят преговорите. Няма абсолютно никакво желание да се подпишат колективните трудови договори. Аз не бих дал подкрепа за гладна стачка. За сега, законът се спазва – спираме работа в 8 и започваме отново в 16 ч, посочи Бунев. Стачката в БДЖ е провокирана и от пенсионната реформа. Имаше хора, които си тръгнаха доброволно с идеята да могат да се пенсионират догодина. Сега  вече това няма да е възможно, обясни още той.

Явно господин Дянков е получил амнезия, защото вчера заяви, че споразумение със земеделците не е било подписано, а това не е така, заяви на свой ред председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов. Знаете, че водим диалог с изпълнителната власт  - имаме подписан меморандум, споразумения, а 20 дни преди изборите беше подписана и финансовата рамка. Явно бяхме използвани предизборно, каза Христов и обясни, че пет дни след изборите министър Дянков е заявил, че оттегля подписа си. Малките и средните производители ще пострадат най-много, както и тези, които се дават земята да се работи. Когато има подписано споразумение между изпълнителната власт и земеделците, не може така да се променя рамката, каза още той.  

Желанието ни е финансовата рамка да бъде разписана така, както е договорена. Пътища и КПП-та днес няма да се блокират, но ще има движение на машини към определени уговорени точки. Предварително се извинявам на гражданите за неудобствата, които ще има причиним с нашите протести. Преди Дянков е имало земеделие. И след него ще има. Въпросът е каква следа ще остави той в него, заяви Христов и уточни, че на 30 ноември, денят на национален протест у нас, машините на фермерите ще тръгнат към София. При нас положените е малко по-различно - ние сме лишени дори от право на разговори с правителството

Българските полицаи няма да предприемат протести, които не отговарят на закона, обяви Илия Кузманов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР. На 30 ноември, колегите, които са свободни, почиват или са в отпуск, могат да отидат на големия национален протест. Ще подкрепим синдикатите и всички наши симпатизанти ще носят на ревера си националния трикольор, обясни той. До скоро бяхме обвинявани, че водим диалог с правителството чрез медиите, сега обаче е обратното - господин Дянков прави това. Пълното му пренебрежение е една от причините ние да протестираме. Социален диалог в самото министерство на вътрешните работи обаче има, уточни Кузманов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 89| 5593 |27.11.2011 Пенсионна реформа ще има, отсече Дянков . 36| 5949 |18.11.2011 Христосков: Дянков не е в час; ще му кажа, че не разбира . 36| 5396 |16.11.2011 Дянков: Всички очаквания за 2012 г. са променени надолу . 25| 5893 |14.11.2011 М. Велчев симпатизирал на Дянков, но не би пипал минималната заплата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads