Реклама / Ads
9| 6322 |17.06.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пристанището на ТЕЦ-Варна, купено от Доган, ще обработва 250 хиляди тона зърно

.
ТЕЦ-Варна
Придобитата от Ахмед Доган ТЕЦ ”Варна” започва още една дейност - ще оперира 3 корабни места в Езерово с ново дружество. Ръководството на новото „Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете за развитието му - до края на тази година да обработят между 200 и 250 хиляди тона зърно, като вече има поръчки за износ на пшеница.
 

До момента в пристанището са вложени 89 милиона евро, в момента се водят преговори с голям инвеститор, съобщава БНТ.

 

Ръководството на "Пристанище ТЕЦ Езерово" планира да работи за привличането на нови товари, подчерта Данаил Папазов, управител на фирмата - собственик - „ТЕЦ Варна". "200 хиляди контейнера в момента обработват в цяла България всички пристанища. Ние се стремим към нови товари, заради това преговаряме с товародател, който да бъде и инвеститор в пристанището.

 

"Ние преговаряхме с доста хора, единственият, който застана с името си и не искаше да се занимава с офшорки и подобни компании, беше господин Ахмед Доган и заради това се насочихме към него", каза Папазов. Той припомни, че за управление на пристанището Ахмед Доган и съдружниците му са регистрирали отделна фирма - „Пристанище ТЕЦ Езерово“.

 

Папазов уточни, че от пристанището, което е към ТЕЦ "Варна", очакват преговорите с товародателя-инвеститор да приключат в края на следващия месец. Той съобщи, че държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура", което е собственик на кея към пристанището, ще продължи да събира таксите.

 

Предвидено е изграждане на силози за зърно, като първата поръчка за износ е за средата на юли, и на контейнерен терминал, който да достигне до 200 хил. контейнера годишно.

 

Папазов коментира прехвърлянето на част от акциите на фирма "СИГДА", която купи ТЕЦ-а преди 2 години от ЧЕЗ. По думите му синът му Станислав и дъщеря му Ивелина не са продали фирмата на Ахмед Доган за 2700 лева. Двамата са платили данъци върху получената сума и при справка може да се провери за каква сума става въпрос, подчерта Папазов. Той съобщи още, че трите блока на ТЕЦ Варна са годни за експлоатация и изпълняват задълженията си като студен резерв.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5011 |17.06.2019 НЕК и работодатeли на нож заради търг за продажба на електрическа енергия . 10| 5210 |17.06.2019 Борисов: С напредването на технологиите виждаме на колко отдалечено място е ЕС от САЩ и Китай . 2| 6202 |16.06.2019 В търсене на изчезналата бизнес логика в руско-турско-балканския поток през България . 0| 4079 |16.06.2019 ЧЕЗ получи отличие за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads