Реклама / Ads
1| 5688 |16.10.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пускат парното в София от утре, до 1200 лв. ще ни излезе за сезона

.
Очаквана от жителите на София новина - от утре Топлофикация започва да пуска парното заради очакваното застудяване. Отоплението първо ще заработи в детските градини, учебните и здравните заведения. След това поетапно парното ще бъде включено в жилищните сгради и накрая в административните.
 

Парното в Пловдив ще бъде пуснато след като среднодневните температури в града трайно се установят под границата от 12 градуса. Това съобщиха от дружеството.

 

Парното във Варна се очаква да бъде пуснато в края на октомври. Дружеството има готовност да включи отоплението в отделни сгради и по-рано при желание на абонатите.

 

Засега от "Топлофикация" Враца не обмислят пускане на парното, тъй като все още не са постъпили заявки нито от битови нито от обществени абонати.

 

В момента в Бургас се пуска парното само на абонатите, които са поискали писмено предсрочно да бъдат пуснати радиаторите в сградите им. Среднодневните температури в града са в рамките на 17 градуса.

 

Във Велико Търново парното ще бъде пуснато на 1 ноември, съобщи БНТ.  Очаква се валежите да обхванат цялата страна и през нощта да се усилят, каза за По света и у нас" дежурният синоптик Мариана Попова. Утре ще отслабнат, но пък от североизток ще прониква по-хладен въздух и температурите утре ще са без дневен ход - сутринта ще са между 7 и 12 градуса, а дневните ще са най-много между 9 и 14 градуса.

 

Проникването на хладен въздух от североизток ще спре още във вторник, вятърът чувствително ще отслабне, но така или иначе вече среднодневните температури ще бъдат по-ниски.

 

Между 700 и 1200 лева ще излезе отоплението на едно средно голямо жилище през идващата зима, показват данни на снабдителите. Увеличение се наблюдава предимно в сметките на тези, които ще използват твърдо гориво.

А именно - при отоплението на над 50% от жилищата у нас. Голям е броят и на хората, които разчитат на тока, за да се сгреят, следвани от клиентите на топлофикация , а най-малко са на газ.

Трудно може да бъде сравнена цената на отоплението с различни източници. Направените от нас изчисления са на база получените данни от компаниите и техните клиенти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4940 |16.10.2016 Най-големият пътнически самолет в света каца в София . 0| 4239 |15.10.2016 ЦСКА-София спря победния полет на Левски . 0| 4069 |14.10.2016 Блокират центъра на София заради ЦСКА - Левски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads