Реклама / Ads
1| 5190 |10.07.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Расмусен: НАПИ трябва да се гордее с работата си

.
Заместник-ръководителят на отдел „България" в Главна дирекция „Регионална политика" на Европейската комисия Карстен Расмусен даде висока оценка на постигнатите резултати от работата на Националаната агенция по приходите и инвестициите (НАПИ) до момента. Той посъветва институциите в страната да продължават да работат със същия темп и активност и за в бъдеще.
 

Карстен Расмусен беше на посещение у нас заедно с представители на ЕК. По време на визитата те се срещнаха с председателя на НС на НАПИ Иван Атанасов, изпълнителния директор на агенцията инж. Янко Янков, вицепремиера Меглена Плугчиева, представители на Управляващия орган на Министерство на транспорта и Министерство на финансите, екип от експерти в НАПИ.

Основен акцент в срещите беше проектната готовност на трите лота на АМ „Тракия".От НАПИ увериха представителите на ЕК, че АМ „Тракия" е един зрял проект и агенцията може много бързо да пристъпи към неговата реализация. Ръководството на Национална агенция „Пътна инфраструктура" даде да се разбере, че ще бъде спазен графикът, който агенцията е изготвила за подготовка и предоставяне на документацията по проекта.

От своя страна представителите на Европейската комисия препоръчаха документите по проекта на АМ „Тракия" да бъдат предоставени за консултация и на експертите на Jaspers. Този въпрос бе разискван и по време на срещата на представителите на ЕК с вицепремиера Меглена Плугчиева. На нея Карстен Расмусен категорично призова експертите от Jaspers в най-кратки срокове да приключат работа по документите, за да стартира възможно най-бързо неговата реализация.

Расмусен отчете активната работа на НАПИ през последните месеци и изрази задоволство от постигнатия осезаем напредък в проектната готовност на АМ „Тракия". Като пример той посочи автомагистрала „Люлин" - проект, който мислено е бил изоставен, но вече отчита сериозен напредък в реализацията.

По думите му НАПИ е най-големият бенефициент в цялата система от структурни фондове, за които са заделени 1 300 млрд. евро от средствата на Главна дирекция „Регионална политика" на Е К. Според Карстен Расмусен общият интерес е предпоставка да бъде изработена и една добра система за тяхното изпълнение.

Карстен Расмусен препоръча на агенцията и Управляващия орган - Министерство на транспорта - да разработят в най-кратки срокове допълнителни проекти за нови инфраструктурни обекти, които евентуално могат да бъдат включени в Оперативна програма „Транспорт".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5755 |24.05.2009 "Майкрософт": Бизнесът не трябва да съкращава разходи за ИТ в условията на криза . 4| 9979 |29.04.2009 Ем. Попов: Държавата не мисли за бизнеса; той трябва да се самоорганизира . 7| 6766 |26.08.2008 Правителството трябва да реши проблемите с руските визи . 0| 4788 |01.05.2007 40 000 лева трябват, за да няма режим на водата в Арбанаси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads