Реклама / Ads

0| 3600 |04.09.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Соня Мурджева*: В края на октомври ще засадим 366 дървета в паркове и населени места на територията на Западна България

.
На 14 юли „ЧЕЗ Електро България“ АД и 5kmrun.bg проведоха съвместно Run Green – бягане за възрастни и деца, организирано всяка събота в Южния парк в София от 5kmrun.bg. Целта на Run Green бе да популяризира използването на електронната фактура, като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природната среда.

Г-жо Мурджева, какъв бе поводът да засадите секвоя по време на  Run Green заедно с 5kmRun.bg и участниците в бягането?

 

Съвместното засаждане на секвоя от организатори и участници по време на Run Green постави символичното начало на акция на „ЧЕЗ Електро България“ АД и gorata.bg за залесяване на територии в паркове и населени места в Западна България. В края на октомври ние, заедно с доброволци, ще засадим 366 дървета. Броят на дърветата бе определен от броя на участниците в Run Green, между които и 48 деца.

 

 Целта на събитието беше да провокира отговорно поведение у всички нас за опазване на природната среда, чрез използване на съвременни и иновативни начини за комуникация с ютилити компании. Предоставя ли „ЧЕЗ Електро България“ АД на своите клиенти възможности да реализират своята готовност за действия в тази посока?

 

Дружеството предлага значителен брой модерни услуги, сред които електронна фактура и смс-известяване за сума на фактурата и преди прекъсване на електроснабдяването. Електронната фактура е удобен и сигурен начин за получаване на месечните сметки. Модерните ни услуги спестяват на хората време, средства и неудобства за клиентите. По време на събитието бяха направени 121 нови регистрации за електронна фактура и смс-известяване. Всеки, който се регистрира за двете услуги по време на събитието, получи специален еко-подарък.

 

Смятате ли, че подобни инициативи успяват да мотивират хората да използват електронни фактури като израз на личната им кауза за опазване на природната среда?

 

Това не беше просто бягане, а бягане с кауза и това е причината много възрастни и деца да участват в Run Green. Всички наши клиенти, които използват електронна фактура – до този момент те са над 370 000, вече са дали своя принос за опазване на околната среда: с избора си те спасиха от изсичане над 3 550 дървета, спестиха над 32 милиона листа хартия, или приблизително 273 тона хартия и 682 мегаватчаса електроенергия, необходима за производството им.

Опитът ни досега показва, че, организирани във подобен формат и с такива партньори, събитията провокират голям интерес.

10 от участвалите в Run Green спечелиха ваучери по 100 лева, осигурени от „ЧЕЗ Електро България“ АД, за пазаруване в специализиран, спортен магазин. Всеки втори, пробягал разстоянието от 5 км спечели бъф, брандиран с логото на събитието. Всички деца, пробягали разстоянието от 2 км получиха подарък раничка. 

Значителен брой участници се възползваха и от възможността да се снимат на специална фото-стена и да споделят снимката си публично във фейсбук с #We do Green. Весела Кучева получи за своята снимка най-много одобрения и предизвика оживена дискусия по темата, което бе и причината да бъде изненадана с награда от „ЧЕЗ Електро България“ АД.

 

*Соня Мурджева е Мениджър „Корпоративно планиране“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 5646 |23.04.2018 Синдикатите виждат края на ниските заплати . 0| 5181 |03.04.2018 Горивата поскъпват с над 5% до края на годината . 20| 18215 |07.03.2018 Експерт пред Фрог: Държавата няма да помирише акции на ЧЕЗ до края на делото във Вашингтон . 0| 4459 |31.08.2017 Нов ремонт ще затапи АМ ”Хемус” до края на септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ