Реклама / Ads
0| 5400 |13.05.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Созопол открива сезона със заря и спектакли

.
За първа година курортът ще бъде посетен от туристи от Испания и Франция.130 хиляди туристи се очаква да приеме Созопол, като почиващите ще са основно от Германия, Скандинавските страни и Русия.
 
С авторски спектакъл на Митко Щерев ще бъде открит летният сезон в община Созопол на 6 юни. Концертът по филмовата музика на Щерев ще се състои в амфитеатъра в Стария Созопол. В него ще вземат участие Илия Ангелов, Мими Иванова и откритието на Митко Щерев - младата изпълнителка Емилия Валенте. Спектакълът ще завърши с изпълненията на Васил Найденов. "Откриването на сезона ще бъде грандиозно. Очакваме един много силен сезон. За първа година Созопол ще бъде посетен от туристи от Испания и франция", обясни кметът Панайот Рейзи. 130 хиляди туристи се очаква да приеме през лято-2008 черноморският град, като почиващите ще са основно от Германия, Скандинавските страни и Русия. Около 40 на сто от туристите обаче ще са българи. "През 2007 година в пиковия сезон туристите бяха около 80000, но това лято има развити много повече туристически дестинации", обясниха още от общината. Традиционно с пищен коктейл, внушителна заря и под изпълненията на български звезди преминава празникът по повод старта на сезона в най-голямата туристическа община Несебър. "И тази година стартът на летния сезон ще бъде даден с коктейл на 6 юни. Вече в комплекса почиват и първите туристи, предимно от Германия", коментира шефът на Съюза на собствениците в Слънчев бряг -Елена Иванова. "Преди официалния старт на сезона сме запланувани молебен за здравето на жителите на община Несебър и за успешно лято. Очакваният ръст на туристи според прогнозите на туроператорите ще бъде около 8-10%. И тази година Несебър ще бъде със силна артпрограма по време на културните летни празници, за които датите вече са фиксирани", обясни кметът на Несебър - Николай Димитров. Общината, стана столица на балнеотуризма -Поморие, също ще освети небето над морския град в навечерието на официалното начало на сезона. Заради 5-ото юбилейно издание на Международния фестивал на православната музика, който започва на 7 юни, обаче стартът на сезона ще бъде отложен. От общината обясниха, че най-вероятно лято-2008 ще бъде открито след 10 юни, като се очаква това да стане в един от новите хотелски комплекси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6260 |19.12.2007 Созопол получи златния печат за "Уникално европейско селище" . 0| 6280 |19.12.2007 Созопол взе златен печат за "Уникално европейско селище" . 0| 5582 |19.12.2007 Созопол взе златен печат за "Уникално европейско селище" . 0| 8915 |13.12.2007 SPA хотел с винарска изба откриват за първи път в Пловдивска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads