Реклама / Ads
0| 4248 |14.06.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Среща с крокодил. През джунглата на Пукет

.
Не случайно Пукет редовно оглавява класации за райски места за почивка. Привлича не само с красивата си природа, уникални плажове, вкусна храна и много атракции, а и заради самата атмосфера, усмихнати домакини и добро обслужване. Ако прекарвате повече време на острова, не се ограничавайте само до основните и познати места. Пукет може да предложи много повече.
 

Едно от най-красивите места за посрещане на новия ден е най-големият храм на острова Биг Буда. Рано сутрин няма туристи, а гледката е уникална. А колко голям всъщност е той – „само“ 45 метра висок и 25 метра широк. Все още не е завършен, но работата напредва. Тук има и монаси, които ни завързват на ръката гривна, като ни благословят за здраве и късмет.

 

Много хора пропускат Пукет таун, смятайки го за скучна столица. Но не! Той не прилича на другите градчета на острова, а има своя атмосфера. Някак кокетно, подредено, с елегантни и уютни ресторанти и кафенета. Един от отличителните му белези е добре запазената китайско-португалска архитектура, придавайки уникален вид.


.

Не е ясно кога точно е построен градът, но съществува поне от първата половина на 19 век. По това време много китайски имигранти работят в калаените мини на Пукет.

 

На острова сме по време на Китайската нова година. Тя не започва на 1 януари, а според лунния календар. Навсякъде е празнично украсено, с много атракции, китайски панаири и огромни дракони. Как точно се посреща Китайската нова година, гледайте във видеото на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ.


.

Атракция на острова е крокодилското шоу. Предлага се на няколко места. Ние посещаваме това срещу делфинариума. (За уникалното шоу на делфините съм ви разказвала и можете да гледате видео в канала на Професия турист в YouTube). А крокодилското шоу трае около 20 мин, в което дресьорът се качва върху тях, слага си ръката или главата в устата им. Можете да се снимате с бебе крокодилче и да нахраните големите крокодили. Според рекламата трябваше да има и дресура на змии, но тук си седяха в аквариуми.

 

Преди залез слънце тръгваме към Black rock viewpoint, но се оказахме неподготвени. До там се стига по прашен път, подходящ за АТВ сафари. Оставяме мотора и тръгваме пеша. След като станахме целите в прах от няколко прибиращи се колони с АТВ, ни очаква тясна пътечка през гъста джунгла със знаци „Внимание! Змии!“ А навсякъде се чува оглушителния звук на цикади. Какво видяхме накрая и заслужаваше ли си, гледайте във видеото.  

 

Знаете за слабостта ми към камъните и бижутата. В Равай открих магазинче, което внася камъни от Южна Африка. Поръчах си един от най-редките полускъпоценни камъни – черен опал. Полускъпоценните камъни са едни от най-разпространените материали за изработка на бижута. Ценени са не само заради красивите багри, но и заради лечебните си свойства.

 

Все ви разказвам за Равай, защото ние живеем тук. Затова ще се разходим до съседното градче Ката, а след това ще празнуваме Китайската Нова година в Патонг.

 

Полезна информация и още интересни неща гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни в YouTube.

 


Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 17037 |12.06.2024 Отлив на българи, желаещи да работят във Великобритания . 1| 3937 |12.06.2024 Около 30% от БВП на Европа се харчи за пенсии. Къде е България? . 0| 3584 |11.06.2024 Ето какво се случва със зеленчуците, които не се продадат в рамките на деня . 0| 3422 |12.06.2024 Безплатни консултации за лечение със стволови клетки с проф. д-р Ердал Карайоз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads